Piramit Haber

Sarısülük Davasında Gerginlik..

Türkiye

Gezi Parkı olayları ile ilgili Ankara'daki protestolarda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün davası Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı ancak çıkan olaylar nedeniyle ertelendi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına çok sayıda avukat katılıyor. Sarısülük'ün müdafi avukatları davayı izlemeye gelen ve polis olduğu iddia edilen izleyicilerin duruşma salonundan çıkarılmasını istedi.
Ethem Sarısülük'ün avukatlarından bazıları, 'katiller dışarı' diye bağırdı. Sarısülük'ün akrabaları ise polis memuru Ahmet Şahbaz'ın avukatlarına saldırdı.
MAHKEME, DURUŞMAYI KAPALI OLARAK YAPMA KARARI ALDI

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde, davanın kapalı yapılmasına karar verilmesi sonrasında Sarısülük ailesi sanık Ahmet Şahbaz'a saldırdı. 
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Afak İlleez'in duruşmanın kapalı yapılmasına karar verildiğini açıklamasının ardından izleyiciler salon dışına çıkmaya başladı. Kararın adliye dışında öğrenilmesiyle birlikte dışarıdan protestolar başladı. Aynı anda duruşma salonu önünde başlayan gerginlik, duruşma salonuna da sıçradı. Bu sırada Ethem Sarısülük'ün anne ve kardeşleri, sanık kürsüsündeki Şahbaz'a saldırdı. 

Adliye polisleri Şahbaz'ı güçlükle salon dışına çıkarırken, avukatları da Sarısülük ailesinin fertlerini yatıştırmaya çalıştı.

SANIĞIN PERUĞU DÜŞTÜ
Saldırı sırasında sanık Şahbaz'ın aldığı darbeler sırasında başındaki peruk düştü. Ayrıca Şahbaz'ın kalın çerçeveli bir gözlük taktığı da gözlendi.

Müşteki avukatları yere düşen peruğu mahkeme heyetine gösterdi. Olaylar nedeniyle duruşmaya başlanamadı.
Dava, 28 Ekim 2013'e ertelendi

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme Başkanı Afak İlleez, Cumhuriyet Savcısının ve müşteki avukatlarının da duruşmanın sağlıklı yapılamayacağına ilişkin görüşü doğrultusunda, Ankara'daki Gezi Parkı protestolarında Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz'ın yargılandığı davanın 28 Ekim 2013'e ertelendiğini açıkladı.

15 sayfalık iddianamede polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede polis memuru Ahmet Şahbaz'ın "Meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürmek" suçundan hazırlanan iddianamede 'meşru savunma sınırını kasten aştığının söylenemeyeceği, sınırın kasıt olmaksızın aşıldığı' kaydedildi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.