Piramit Haber

Saldırılarda Suriye rejiminin parmağı var

Türkiye

SMDK Başkanı Sabra, "Reyhanlı'daki saldırılarda Suriye rejiminin parmağı var" dedi.

İSTANBUL

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Geçici Başkanı George Sabra, "Reyhanlı'daki saldırılarda Suriye rejiminin parmağı var" dedi.

SMDK Geçici Başkanı Sabra, düzenlediği basın toplantısında, Reyhanlı'daki bombalı saldırılar ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriyelilerin olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, onların da Türkler gibi mağdur olduğunu belirten Sabra, "Reyhanlı'daki saldırılarda Suriye rejiminin parmağı var. Uluslararası toplum, bölgede güvenlik ve istikrarı sarsan Esed'in sonsuza kadar gitmesi ve bir daha böyle bir şeyin gerçekleşmemesi için baskı yapmalıdır. Bu sorumluluk herkese ait" diye konuştu.

Saldırılarla kardeşliğin hedef alındığını vurgulayan Sabra, patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Suriye halkının kendilerine kucak açan Türkiye'nin desteğini asla unutmayacağını dile getiren Sabra, "Suriye rejimi, İran ve Hizbullah'ı çektiği gibi Türkiye'yi de şiddet girdabına çekmeye çalışıyor. Ancak Türklerin bilgece tutumu bunun önüne geçti" ifadesini kullandı.

Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin ise Sabra şunları kaydetti:

"Her türlü siyasi girişime hazırız. Ancak gündeme getirilen öneriler, geçiş sürecinde Esed'in yer almamasını ve Suriye'deki şiddeti bitirecek çözümler içermelidir. Bunun dışında hiçbir teklif, tarafımızdan kabul edilemez. Halihazırda, Türkiye Katar ve Suudi Arabistan ile görüşmelerimiz devam ediyor."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.