Piramit Haber

Polis memurunun tutuklanması için dilekçe

Türkiye

Ankara'daki Gezi Parkı eyleminde yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ailesi, savcılığa Sarısülük'ü öldürdüğü iddia edilen polis memurunun tutuklanması talebiyle dilekçe verdi.

 ANKARA
Ankara'daki Gezi Parkı eyleminde yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ailesi, soruşturmayı yürüten savcılığa, Sarısülük'ü öldürdüğü iddia edilen polis memurunun tutuklanması talebiyle dilekçe verdi.

Ailenin avukatlarınca soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı'ya verilen dilekçede, olayın meydana geldiği günkü kamera kayıtlarına ve görgü tanıklarının ifadelerine yer verildi.

Otopsi raporunda, "Sarısülük'ün 9 milim çapında ateşli silah mermisiyle öldüğünün" tespit edildiği yer alan dilekçede, Ankara Emniyet Müdürlüğünce kimliği A.Ş. olarak bildirilen polis memurunun ifadesinin alınması ve tutuklanması talep edildi.

Dilekçede, polis memurunun teslim olmaması durumunda hakkında yakalama kararı çıkarılması istendi.

Ailenin avukatlarından Eylem Hakverdi, savcılığın, dosyaya gelen mobese ve güvenlik kameraları görüntülerini incelenmek için bilirkişiye vereceğini bildirdi. Emniyetin teslim ettiği silahın İstanbul Adli Tıp Kurumuna balistik inceleme yapılmak üzere gönderildiğini belirten Hakverdi, savcılığın Sarısülük'ü vuran polisle ilgili halen herhangi bir işlem yapmadığını savundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.