Piramit Haber

Plakasında sıfır olanlar dikkat!

Türkiye

HGS cezalarındaki artışın nedenlerinden biri bu mu? Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin açıklaması bir hayli ilginç.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri plakadaki sıfırın ortasına vida konduğu zaman bunun 8 olarak okunduğunu ve yanlış plakaya ceza gidebildiğini ifade ettiler.
Nevşehir'in Gülşehir ve Sivas'ın Şarkışla ilçelerinde yaşayan iki çiftçiye, traktörleriyle Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası gönderilmişti.

Gülşehir'e bağlı Ovaören köyünde çiftçilik yapan Ali İhsan Güngör (59), tarlada kullandığı 1982 model 38 LP 644 plakalı traktörüne, İstanbul ve Ankara'da HGS'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 6 bin 652 lira ceza gönderilmesinin şokunu yaşadığını söylemişti.

1 yılda 10 milyon araca kesilen HGS cezaları Meclis gündemine taşındı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri konu ile ilgili Hürriyet internet sitesinin sorularını yanıtladı.

SIFIRIN ORTASINA KONULAN VİDA

Bazılarının bilerek, bir kısmının da bilmeden plakanın ortasına vida takıldığını söylediler. Aynı yetkililer, "Özellikle sıfırın ortasına konulan vidayı OGS cihazları 8 olarak okuyor. Yanlış tebligatlar bundan kaynaklanıyor. Hata bize yansıtıldığında hemen düzeltiyoruz" bilgisini verdiler.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.