Piramit Haber

Patriot kurulumu için geldiler

Türkiye

Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği patriot sistemlerinin kurulumu için görevli Alman ve Hollandalı askerler Adana'ya geldi.

 Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağı, dün akşam saatlerinde Adana Havalimanı'na indi.
 
Uçakta, Türkiye'nin talebi üzerine Patriot Hava Savunma Sistemi'nin kurulması çalışmaları kapsamında görev alacak Alman ve Hollandalı askerlerinin bulunduğunu, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli askerlerin de onlara eşlik ettiği öğrenildi. 
Geceyi İncirlik Hava Üssü'nde geçirecen, aralarında Alman ve Hollandalı askerlerin de bulunduğu öğrenilen NATO heyeti, karayoluyla Kahramanmaraş'a gitmek üzere yola çıktı.


Patriotlar kalıcı değil


NATO Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Vahr, Patriot bataryalarının Türkiye'ye gönderilmesi kararının, sistemlerin kalıcı olarak Türk topraklarına yerleştirilmesi anlamına gelmediğini söyledi.
 NATO Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Jesper Vahr, 19. Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği Konferansı'na katılmak üzere geldiği Antalya'da, AA muhabirinin, Türkiye'nin NATO'dan Patriot savunma sistemi talebine ilişkin sorularını yanıtladı.

Vahr, ''Bu karar hem gerçek anlamda savunma yetenekleriyle ilgiliydi hem de Suriye rejimine güçlü bir mesajdı'' dedi.

Vahr, Suriye'deki kriz biterse sistemlerin ülkelerine geri gönderilip gönderilmeyeceği sorusunu da ''Önceden bir hükümde bulunmak istemem, ancak eğer kriz ortadan kalkarsa, bu kesinlikle kilit önemde bir husus olur. Bu karar, savunma yeteneklerinin mevcut durumda takviyesi anlamına geliyor, Patriot bataryalarının kalıcı olarak Türk toprağına yerleştirilmesi demek değil'' şeklinde yanıtladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.