Piramit Haber

Pamir için kafaları karıştıran o Tweet'ler!

Türkiye

Dün kaybolan ve hala bulunamayan 3.5 yaşındaki Pamir için herkes seferber olmuşken, Sermiyan Midyat gibi bazı isimler de Twitter üzerinden tahriklere başladı.

Dün sabah saatlerinde, Sarıyer Zekeriyaköy'deki evinden çıkan ve kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik her yerde aranıyor.
İSTANBUL SEFERBER OLDU

Babanın ihbarıyla olay yerine gelen jandarma ekipleri küçük Pamir'i bulmak için çalışma başlattı. Önce yakın alanlar arandı. Daha sonra ormanlık alana giren jandarma ekipleri küçük çocuğu aramaya devam ediyor.
TAHRİK EDEN TWEET'LER

İstanbul Pamir'i bulabilmek için adeta seferber olmuşken bazıları da kirli siyasi düşüncelerini 3.5 yaşındaki bir çocuk üzerinden yürütmeye çalıştı. Bunlardan biri de ünlü oyuncu Sermiyan Midyat oldu. Midyat, Pamir'in fotoğrafı ile "Kayıp Aranıyor" yazısı üzerine attığı tweet'iyle açık şekilde tahrik edici mesajlar verdi.
"DAĞITILACAK KALABALIK YOKSA PAMİR ARANIYOR"
Midyat, Gezi olayları ve sonrasındaki bazı sokak eylemlerinde polisin TOMA kullanmasına atıfta bulunarak "TOMA'nızı balla bölüyorum, bir yerlerde dağıtılacak kalabalık yoksa, bilginiz olsun Pamir aranıyor" dedi.
Midyat sanki güvenlik güçleri ve arama kurtarma ekipleri kaybolan çocuğu kimse aramıyormuş algısı oluşturmak için attığı tweet kullanıcılar tarafından da tepki gördü. 

AK PARTİLİLER'İ AŞAĞILAYAN TWEETLER
Öte yandan kimileri de atılan tweet'lerden dolayı AK Parti seçmenini aşağıladı. Sosyal medyada "troll" diye adlandırılan ve "tahrik edici mesajlar yazan kişiler AK Partili olduğunu düşünülerek" seçmene hakaret edildi. 

SAHTE CEMAAT HESAPLARINDAN ATILAN TWEET'LER

Bu arada 3.5 yaşındaki Pamir'le ilgili Cemaat'in sahte hesaplarından AK Partili görüntüsüyle bir takım tweetler atıldı. Bu tweetlerde Pamir için "Kaybolduysa kayboldu, kaybolmasaydı" gibi mesajlar yayınlandı.
Cemaat, bir takım sahte hesaplar üzerinden tahrik edici bu tweetlerle, dikkatleri AK Partili bir takım kullanıcılar üzerine çekmeye çalıştı. 

ARAMAYA KATILAN BİRİNİN GÖZLEMLEDİĞİ TUHAFLIKLAR

Bu sırada Pamir'i arama çalışmalarına katılan bir kişi, Twitter üzerinden gözlemlediği tuhaflıkları yazdı. Örneğin Pamir'in babası, çocuğunun saat 9 gibi çıktığını söylüyor fakat çocuğun kaçta çıktığı bilinmiyor, baba bunu nereden biliyor.

Ayrıca bütün gece aileden tek bir kişi evden çıkmamış. Arama kurtarmalara katılan o kullanıcı aile için "Bizim kadar da mı merak etmediler" diyor. 

Yorumlar (1)

bahadır 10 Yıl Önce

asıl pamir üzerinden birşeyler çıkartmaya çalışan sizlersiniz.. doğru düzgün haber yapmıyorsunuz bide milleti suçluyorsunuz.. pamir 3 yaşında bir bebekti ve öldü bunu sorgulamasını sen yapamazsın.. annesine babasına laf söyleyemezsin ya işini adam gibi yap yada yapma

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.