Piramit Haber

Özal toprağa verildi

Tarayıcınız HTML 5 videolarını desteklemiyor.

Türkiye

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında mezarından çıkarılan 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın cenazesi yeniden toprağa verildi.

İSTANBUL

Adli Tıp Kurumu tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 2 Ekim'de mezarından çıkarılan Turgut Özal'ın cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nün cenaze aracıyla polis eskortu eşliğinde saat 10.00'da Topkapı'ya getirildi.

Özal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu tören mangası tarafından omuzlara alınarak, anıt mezara taşındı. Semra Özal'ın, eşinin tabutu merdivenlerden indirilirken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Tören mangası tarafından taşınan tabut, mezar kazılmadan önce sac levhalarla kapatılan bölüme getirildikten sonra İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın katıldığı dini törenle başladı. Cumhurbaşkanı Özal, 3 gün önce çıkarıldığı mezara, dualar eşliğinde 19 yıl aradan sonra ikinci kez defnedildi.

Yaklaşık 45 dakika süren süren dini tören, basın mensupları anıt mezarın dışında tutulduğu için görüntülenemedi.

Betebet /> Babamın ölümü normal değil

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, defin töreninden önce, ailede bulunduğu belirtilen Turgut Özal'a ait saç tellerinin ilgili makamlara verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine, cenazede saç tellerinden çok daha fazla doku elde edildiğini anlatarak, ''Çünkü sadece kemik değil, biliyorsunuz gövdenin kendisi yapı olarak, hatta iç organlarla beraber 5 senede çürümesi gereken şey 20 senedir çürümemiş'' diye konuştu.

Defin töreninden sonra da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Özal, ''Mezarın şekli biraz değişti. Üzerindeki mermerler kalktı. Toprak ve çiçekli bir şekilde bizim kültürümüze daha uygun yapıldı'' diye konuştu.

Adlı Tıp Kurumu raporu sonuçlarına dair bir öngörüsü olup olmadığı sorulan Özal, ''Tahmin ediyorum, olanak artmıştır. Sadece kemik ve saç değil artık. Dokular, iç organlar, beyin ve karaciğerin de olduğu söyleniyor, gövde komple... Bunun için daha büyük bir imkan olacağı kanaatindeyim'' şeklinde konuştu.

Ahmet Özal, ''Rapor ve soruşturma sizi ne kadar tatmin edecek?'' sorusuna, ''Bir çıksın da ondan sonra bakalım'' dedi.

Babasının ölüm şekliyle ilgili bir soru üzerine Özal, ''Normal olmadığını biliyoruz'' yanıtını verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.