Piramit Haber

Orta hasarlılar yeniden incelenecek

Türkiye

Marmara depreminin ardından kira yardımı alabilmek için evlerini orta hasarlı gösterenler, yıkım kararı çıkınca yetkililere başvurarak evlerinin sağlam olduğunu ve yeniden incelenmesini talep etti..

SAKARYA - Mehmet Özcan

Sakarya Üniversitesi'nin (SAÜ) yürüteceği çalışma kapsamında 581 bina yeniden incelenecek, hasarlı olmadığı belirlenen binalar yıkım listesinden çıkarılacak. 

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, depremin ardından bazı bina sahiplerinin devletin verdiği 100 liralık kira yardımını alabilmek için konutlarını hasarlı gösterdiğini belirterek, söz konusu binaların yeniden inceleneceğini söyledi.

Elmas, depremin ardından orta hasarlı bina sahiplerine devlet tarafından kira yardımı yapıldığını anımsatarak, ''Binası sağlam olan bazı konut sahipleri kira yardımı için binasını hasarlı gösterdi. Şimdi 'binası yıkılmasın' diye yeni bir inceleme istiyor. Ben de kira yardımlarından yararlanan biriyim. Bu para deprem koşullarında çok iyi bir yardımdı çünkü deprem mağduru insanlar, her şeyini kaybetmişti. Dolayısıyla bu yardımı alabilmek için insanlar bazı yöntemler geliştirdi'' diye konuştu.

Depremin ardından kira yardımı alan konut sakinlerinin evlerinin yıkılmaması için yeni bir inceleme talep ettiğini anlatan Elmas, konutları yeniden incelediklerini, sağlam binaları orta hasarlı statüsünden çıkardıklarını anlattı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.