Piramit Haber

Örgütün kamu ayağı araştırılmalı

Türkiye

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, NSU davası ile ilgili olarak, "Örgütün kamu ayağının araştırılması gerekiyor" dedi

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ülke TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bozdağ, Almanya'daki NSU davası ile ilgili izlenimlerinin sorulması üzerine, mahkemenin vereceği kararın başta Almanya olmak üzere batıda yükselen ırkçılığa, ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı adaletin verdiği ciddi bir mesaj olacağını söyledi.

Bozdağ, "Mahkeme adaletin gereğini yerine getirmez, farklı kararlar ortaya çıkarsa o zaman ırkçılar, ayrımcılar, Neonazi teröristleri, mahkemenin bu kararından güç bularak daha başka cinayetler konusunda cesaret bulabilirler. Onun için mahkemenin kararı, Nasyonal Sosyalist Yeraltı terör örgütü gibi ayrılıkçı, ırkçı terör örgütlerinin güç bulmaması için mesaj taşıyacaktır" dedi.

Türk toplumunda ve Almanya'da yaşayan yabancı topluluklarda Alman kurumlarına karşı, cinayetler nedeniyle güvensizliğin bulunduğuna dikkati çeken Bozdağ, cinayetlerin ardından yaptıkları açıklamaları tekzip eden açıklamaların bugün devlet eliyle ortaya çıkartılmasının güven sarsıcı olduğunu dile getirdi.

Bozdağ, Almanya Meclisi'nde bu konuya ilişkin komisyonun çalışma yaptığını, kamu görevlilerinin ihmalleri ve kusurları bulunup bulunmadığının incelediğini aktardı. Haberlerde ve yazılarda konunun "Almanya'nın Ergenekonu" olarak değerlendirildiğine işaret eden Bozdağ, örgütün kamu ayağının araştırılması gerektiğine dikkati çekti.

Bozdağ, şunları söyledi:

"Bu olayın adi bir cinayet olmadığı açık. Bu planlı bir cinayettir. Planlayanların bir kısmı ortada. Ama ne kadarı görünen dağı yansıtıyor, o dağın gerçek görünmeyen kısmı nedir, onu bilmiyoruz. O yüzden bu dava esasında Neonazi terör örgütünün bütün boyutları ile ortaya çıkarılması bakımından son derece önemli. Yoksa Alman bile olmayan bir Alman gelinin cezalandırılmasıyla kapanacak bir dosya ile o zaman başka şeyler ortaya çıkabilir. Onun için burada bunun tamamını, maddi gerçeği ortaya çıkaran, Neonazi terör örgütünün bütün çıplaklığıyla Alman toplumunun ve dünyanın gözü önüne koyan bir karar olmasını bekliyoruz. O zaman bütün vahşet, boyutlarıyla bu karar sonucunda ortaya çıkmış olur."

Yargılananlar dışındakilerin ortaya çıkaracak adımların atılmasına ihtiyaç olduğunu belirten Bozdağ, Alman hükümetinin gerekli adımları atarak, işin gerçek kapsamını ortaya çıkarması gerektiğini belirtti. Bozdağ, "Her soru sorulsun, her sorunun cevabı alınsın. Baştan aklama veya baştan suçlama anlayışına girilmesin" diye konuştu. 

Bozdağ, davanın 5 kişiye indirgendiği gibi bir şey düşünmek istemediğini, sonuçları takip edeceklerini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.