Piramit Haber

Optikçiler Sahte Güneş Gözlüğüne Savaş Açtı

Türkiye

Antalya Bölgesi Gözlükçüler ve Optisyenler Dernek Başkanı Bülent Gürer, orijinal gözlük fiyatlarında indirime giderek işportacılarla mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi.

Piyasada 10 ile 35 lira arasında değişen fiyatlarla sahte güneş gözlüğü satıldığını belirten Antalya Bölgesi Gözlükçüler ve Optisyenler Dernek Başkanı Bülent Gürer, orijinal gözlük fiyatlarında indirime giderek işportacılarla mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi.
Uzmanlar, yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü kullanılması gerektiğini vurgularken, piyasada sahte güneş gözlükleri satılmaya devam ediyor. İşporta gözlük satışının önüne geçmek için mücadele eden optikçi ve gözlükçüler ise çeşitli kampanyalarla vatandaşı orijinal gözlüğe yönlendirmeye çalışıyor.

YETERLİ DENETİM YAPILMIYOR
İndirim kampanyalarıyla sahte güneş gözlük satışının önüne geçmeye çalıştıklarını aktaran Antalya Bölgesi Gözlükçüler ve Optisyenler Dernek Başkanı Bülent Gürer, yeterli denetim olmamasından yakındı. Gözlükçü ve optisyenlerin başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere pek çok kurum tarafından denetlendiğine vurgu yapan Bülent Gürer, sahte güneş gözlüğü ve benzer ürünler satanların ise denetimsiz faaliyet gösterdiğine dikkati çekti.

FİYATLARDA İNDİRİM YAPILIYOR
Göz sağlığının olumsuz etkilenmemesi için işporta gözlüklere rağbet edilmemesi gerektiğini kaydeden Bülent Gürer, optikçi ve gözlükçülerin vatandaşı orijinal gözlüğe yönlendirmek için indirim kampanyaları düzenlediğini aktardı. Piyasada 10 ile 35 lira arasında değişen fiyatlarda sahte güneş gözlüğü satıldığını anlatan Bülent Gürer, orijinal güneş gözlüğü fiyatının ise 50 ile 80 liraya kadar düşürüldüğünü belirtti.

SAHTE GÖZLÜK KAZAYA NEDEN OLABİLİR

Antalya'da faaliyet gösteren Optikçi Hüseyin Sarı, pek çok kişinin 'güneş gözlüğü olsun' diye işporta tezgahlarından 5-10 liraya güneş gözlüğü aldığını, Sağlık Bakanlığı ile sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek bu işe çözüm bulması gerektiğini dile getirdi. İşportada sadece güneş gözlüğü değil, dereceli gözlüklerin de satıldığını hatırlatan Hüseyin Sarı, "Bu tip orijinal olmayan gözlükler, göz sağlığını olumsuz etkiler. Doğru ve orijinal olmayan gözlükler nedeniyle güneş ışınları göze daha çok zarar veriyor. Orijinal olmayan gözlükler yüzünden pek çok kişi trafik ışıklarının farkına varamaz hale geliyor. Bunun sonucunda da kazalar meydana gelebiliyor" diye konuştu
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.