Piramit Haber

Önemli bir dönemeç geride kaldı

Türkiye

Emine Erdoğan, gelecek dönemin kadınlar konusunda çok daha güzel olacağını belirterek ''Türkiye'nin kadın meselesinde çok önemli bir dönemeci geride bıraktığına inanıyorum'' dedi.

İSTANBUL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Meridyen Derneği'nce Ataşehir Marriot Otel'de düzenlenen ''Meridyen Toplantıları'' etkinliğinde yaptığı konuşmada dernek bünyesinde yapılan tematik toplantıları, uluslararası alanda çalışma yapan genç kadınları entelektüellerle buluşturmaya yönelik faaliyetleri, ülkeye yeni ufuklar kazandırması bakımından önemli bir etkinlik olarak gördüğünü belirtti.

Emine Erdoğan, kendileri için asıl olanın ''insanların cinsiyetleri, ırkları, inançları değil, eşref-i mahlukat sıfatıyla yaratılmış olmaları'' olduğunu belirterek, ''Biz kızlarımızın, kadınlarımızın her alanda en iyi eğitimleri almasını sağlayarak, aile kurumumuzu güçlü hale getirmenin çabası içindeyiz'' dedi.

Türkiye, kadın meselesinde çok önemli bir dönemeci geride bıraktı

''Türkiye'nin kadın meselesinde çok önemli bir dönemeci geride bıraktığına inanıyorum'' diyen Erdoğan, artık kadınların, karşılaştıkları sıkıntılar konusunda yardım alabilecekleri, destek bulabilecekleri yaygın ve etkin mekanizmalar bulunduğunu, ülkenin geçirdiği 10 yılda gerçekleştirdiği en büyük başarılardan birinin de, kadına bakışta yaşanan bu büyük değişim olduğunu vurguladı.

Gelecek dönemin kadınlar konusunda çok daha güzel olacağını belirten Erdoğan, ''Eğitimli ve özgüveni yüksek kadınlarımız, aile kurumumuzun ve toplumumuzun geleceğinin teminatı olarak, şüphesiz, geleceğimizde çok daha önemli misyonlar üstlenecekler'' ifadesini kullandı.

Yetim ve öksüzlere el uzatmak herkesten önce bizim sorumluluğumuz

Emine Erdoğan, şu şekilde devam etti:
''Hangi coğrafyada olursa olsun, yetim ve öksüzlere el uzatmak, onlara sahip çıkmak, onların derdini dert edinmek, herkesten, ama herkesten önce, bizlerin sorumluluğu olmalıdır. Önemli olan o ilk adımı atabilmektir. Kadınlarımız bu tür girişimleri başlatacak donanıma ve cesarete sahip olduklarında, tüm toplumun peşlerinden geldiğini göreceklerdir. Bugün, ülkemizin dört bir yanında faaliyet gösteren yardım derneklerinin, gönüllü kuruluşların asli unsurlarını kadınlarımızın oluşturması tesadüf değildir. Kadın elinin, kadın merhametinin, kadın yardımseverliğinin olmadığı bir iş eksiktir, yarımdır, sürdürülebilir değildir.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.