Piramit Haber

Öcalan'ın Avukatlarından İtiraz

Türkiye

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın avukatları, taleplerinin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmesine itirazda bulundu.

İmralı Cezaevinde hükümlü bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları, müvekkillerinin "yeniden yargılanması" ve "cezasının infazının durdurulması" talebiyle yaptıkları başvuruyu reddeden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına itirazda bulundu.
İtirazın yapıldığı Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, başvuruyla ilgili savcılıktan mütalaa talep etti.

Avukatlar, "Öcalan'ın yeniden yargılanması" ve CMK'nın 312. maddesi uyarınca "cezasının infazının geri bırakılması veya durdurulması" talepleriyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine başvurmuş, mahkeme talepleri oybirliğiyle reddetmişti.

Öcalan'ın avukatları, başvurularını, "4. Yargı Paketi" olarak bilinen 6459 sayılı Yasa'nın 21. maddesine dayandırmışlardı. Başvuruda, "Öcalan hakkındaki mahkumiyet hükmünün Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) ihlali suretiyle verildiği ve hükmün bu aykırılığa dayandığının AİHM'nin kesinleşmiş kararı ile tespit edildiği" iddiasında bulunularak, "Öcalan'ın yeniden yargılama talebinin kabul edilmesi" ve CMK'nın 312. maddesi uyarınca "cezasının infazın geri bırakılması veya durdurulması" istenmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.