Piramit Haber

Öcalan'a 12 kanallı 42 ekran LCD

Türkiye

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, televizyonun abisinin talebi olmadığını söyledi. Öcalan'a 12 kanal yayını olan 42 ekran LCD televizyon verildiği açıklandı.

BURSA
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için gittiği İmralı Adası'ndan döndü. 

Mehmet Öcalan, ''Görüşme normaldi. Çok üzüntülü bir görüştü. (Paris'te üç kadının öldürülmesi) Fransa'daki katliamı -çok üzülmüştür- kınıyor'' dedi.

Öcalan, ''Görüşmede başka herhangi bir şey gündeme geldi mi'' sorusuna ''İleriki aşamada eğer eş başkanlar gelirse o zaman açıklayabilirim'' karşılığını verdi. ''Hangi konuyla ilgili'' sorusu üzerine Öcalan, ''Bu süreçle ilgili... Süreç...'' ifadesini kullandı.

Abdullah Öcalan'a televizyon verilmesine ilişkin soru üzerine Mehmet Öcalan, ''Televizyon kendi talebi değildi'' dedi. ''Televizyon kendi talebi değil miydi'' sorusuna Öcalan, ''Hayır kendi talebi değildi. Cezaevi müdürü ikna etmiştir. O nedenle almıştır. Yoksa ben televizyonu almayacaktım dedi'' cevabını verdi. 


42 ekran LCD televizyon


Bu arada Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bir gazetecinin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a verilen televizyonda ''böcek'' dinleme cihazının olabileceği yönünde imaların bulunduğunu hatırlatmasına üzerine şunları kaydetti:

''Kanunda hüküm var. Bir yıllık gözlem süresi içinde, yani Aralık ayının sonuna kadar kendisi gözlenmiş, bu süre içerisinde disiplin cezasını ya da soruşturmasını gerektirecek bir eyleminin ya da uyumsuz davranışlarının olmadığı gözlemlenmiş. Buna kim karar veriyor? Ceza ve infaz kurumundaki idare ve gözlem kurulu. Bu sebeple 12 Ocak 2013 günü odasına 42 ekran LCD televizyon kurulmuş. Aynı gün saat 15.30 itibarıyla, bakın ne kadar önemli görmüş Adalet Bakanlığımız saati ve saniyesi itibarıyla bize bilgi veriyor, diğer hükümlüler gibi TRT-1, TRT-6, CNN Türk, Kanal 7, Samanyolu, Show TV, Kanal D, ATV, Star, Ülke TV, Kanal 24 ve NTV yayınlarını izleyebilmektedir. Kamuoyuna sunulur.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.