Piramit Haber

"Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" sergisi Saraybosna'da 

Türkiye

AA'nın "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" sergisi, Başbakan Yardımcısı Babacan'ın katılımıyla 17 Mayıs Cuma günü Saraybosna'da açılacak..

SARAYBOSNA

Anadolu Ajansı'nın Mehmetçiğin yaşamını anlatan ''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' projesi kapsamında, AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, barışın tesisi amacıyla 20 yıldır Bosna Hersek'te görev yapan Türk askerinin faaliyetlerini görüntülediği 40 fotoğrafın yer alacağı sergi, 17 Mayıs Cuma günü, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılımıyla Saraybosna'da açılacak.

Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla Bosna Hersek ve Kosova'da görev yapan Mehmetçiğin barışın tesisi için yaptığı çalışmaları da haberleştiren AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda Türk askerinin gücünün yanı sıra insani yönlerini tanıtan yüzlerce fotoğraf ve saatler süren video çekimleri yaptı.

Türk askerinin, 1993'te savaşın sona erdirilmesi ve barışın tesisi amacıyla geldiği Bosna Hersek'de 20 yıldır yürüttüğü çalışmaları düzenli olarak takip eden AA, sergide, bir yandan Mehmetçiğin başarısını gözler önüne sererken diğer taraftan sergiyi gezeceklere nostalji yaşatacak.

En özel kareler ilk kez kamuoyuna sunulacak

AA, Türk milletini vatanından uzakta 20 yıldır başarıyla temsil eden Mehmetçiğin dünyasına ışık tutan bu çalışmasında ortaya çıkan karelerden bir bölümünü haberleştirerek servis etti. Fotoğrafların en özel 40 karesi ise ilk kez ''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' adlı sergiyle Bosna Hersek kamuoyuna sunulacak.

"Türk Temsil Heyetinin Bosna Hersek'te 20. Yılı" temasıyla düzenlenecek sergi, Bosna Hersek'teki Avrupa Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde görev yana Türk Temsil Heyeti Başkanlığı ve Ziraat Bankasının katkılarıyla 17 Mayıs Cuma günü, Saraybosna'da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılımıyla açılacak.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Evi'nde 2 gün boyunca gezilebilecek sergi, daha sonra Zenica kentinde Türk askerinin Bosna'ya gelişinin 20. yılı kapsamında düzenlenecek etkinlikler de halkın beğenisine sunulacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.