Piramit Haber

O söz tahliye ettirdi!

Türkiye

Geçen sene 2 kişinin ölümüne sebep olduğu için tutuklanan 19 yaşındaki genç, mahkemede “özür dilerim” ifadesini kullanınca serbest kaldı.

Adana'da, kullandığı otomobilin Seyhan Nehri'ne uçması sonucu Berfin Alçiçek (18) ile Ceren Kurülük'ün (19) hayatlarını kaybetmelerine neden olan sürücü Ersel Kaya (19), taksirle ölüme sebep olma suçundan yargılandığı mahkemede 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı sonra tahliye edildi.
Özdemir Sabancı Bulvarı'nda 2 Eylül 2014'te meydana gelen kazada, Kaya'nın kullandığı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Savrulan otomobil önce refüje çarptı, ardından da Seyhan Nehri'ne uçtu. Otomobil sürücüsü Ersel Kaya ile iki arkadaşı yüzerek kurtulurken, Alçiçek ile Kurülük hayatını kaybetti.

Kaza sonrası gözaltına alınan ve alkollü olduğu belirlenen Kaya, tutuklandı. 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma'
ve 'alkol veya uyuşturucu etkisi altındayken araç kullanma' suçlarından Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ersel Kaya, karar duruşmasına çıktı.

Sağ ön koltukta oturan Berfin Alçiçek'in direksiyona müdahale ettiğini ileri süren Kaya, “Çorbacıya gitmeden önce Ceren'in evinde alkol almıştım. 100 km hızla gidiyordum. Berfin direksiyona yapışıp, sağa kırınca ben de sola doğru kırdım.

Direksiyon hakimiyeti kaybettik ve nehre uçtuk” diye savunma yaptı. Son sözü sorulan Kaya, “Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. Her iki aileden de özür dilerim” dedi. Mahkeme heyeti, taksirle ölüme neden olma suçundan yargılanan sanığa 5 yıl 10 hapis cezası verdi. Heyet, tutuklu kaldığı süre ve suçun vasfını dikkate alarak, sanığın tahliyesine karar verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.