Piramit Haber

NSU davasında düşürme istemine ret

Türkiye

Almanya'daki NSU davasında sanık avukatı Schneiders'in davanın düşürülmesi istemi reddedildi..

MÜNİH

Almanya'da, aşırı sağcı Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davası, üçüncü duruşmayla devam ediyor.
Mahkeme heyetinin Başkanı Manfred Götzl, dün savunma avukatları tarafından yapılan, mahkeme heyetinin oluşturulmasına yönelik itirazı reddetti ve davanın devamına karar verdi.

Daha sonra söz alan tutuklu sanık Ralf Wohlleben'in avukatı Nicole Schneiders, sanıkların medyanın yaptığı yayınlarla "önceden yargılandığını" ileri sürerek, davanın düşürülmesini talep etti.

Konuyla ilgili "ciddiyetsiz" haberlerde soruşturma dosyalarından alıntıların yer aldığını ifade eden Schneiders, bu şartlar altında adil ve hukuk devletine uygun yargılama yapılamayacağını savundu.

Schneiders ayrıca ikinci bir dilekçe vererek, savunmanın davayla ilgili dosyaları, ulaşamadığı için inceleyemediğini ileri sürerek, davanın geçici bir süre durdurulmasını istedi.

Avukat Schneiders, 2007 yılında öldürülen Alman polis Michele Kiesewetter ile ilgili dosyalara bakmak istediğini belirtti. Alman iç istihbarat servisi çalışanı Andreas T'nin, Halit Yozgat'ın öldürüldüğü yerde bulunuğuna işaret eden Schneiders, bu dosyaların ulaşılabilir olması, gizli tutulmaması gerektiğini kaydetti.

Schneider, savunma avukatlarının mahkeme binasına girerken aranmasını da eleştirdi.

Müdahil avukatlardan Thomas Bliwier söz alarak, Schneiders'in istediği bilgilerin dosyalarda bulunduğunu, davanın devam etmesi gerektiğini söyledi.

Savcı da cinayetlere herhangi bir devlet kurumunun karışmadığını, bu yönde delil bulunmadığını kaydetti.

Tartışma

Bugünkü duruşmada yine hakim ile baş sanık Beate Zschaepe'nin avukatları arasında tartışma çıktı. Avukat Wolfgang Heer, hakim Götzl'den müdahillerin oturduğu yerden gelen gülme seslerinin önlenmesini istedi. Heer'in, söz alma sırasıyla ilgili düzenlemenin nasıl olacağını ısrarla sorması üzerine savunma avukatları ve Götzl tartıştı.

Birçok kez ara verilen duruşmada, Zschaepe'nin avukatları yeni dilekçe hazırlamak istedikleri için zaman verilmesini talep etti. Hakim Götzl de 1,5 saat öğle arası verdi.

Zschaepe bugünkü duruşmaya siyah pantolon ve siyah kazakla geldi, salona girerken yine foto muhabirlerine yüzünü çevirdi ve avukatlarıyla sohbet etti.

Bu arada mahkeme, gazetecilerin çalışma şartlarını zorlaştırdı. Daha önce mahkeme binasının önüne erken gelen gazeteciler, seyirci bölümünden girerek bilgisayar ve telefonlarını yanlarında bulundurabiliyordu. Bugünkü uygulamada ise seyirci bölümünden salona giren gazetecilerden bilgisayar ve cep telefonlarını emanete bırakmaları
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.