Piramit Haber

Noel'le kültür erozyonu oluşmasın

Türkiye

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Noel tüketim ekonomisi üzerinden bir kültür ve kimlik erozyonu oluşturmak doğru değildir'' dedi.

ANKARA 

Görmez, yılbaşı ve yılbaşı kutlamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyada bir Noel ekonomisi oluştuğunu, filmleriyle, pazarlamalarıyla, ürünleriyle düşünüldüğünde tüm insanlığın Noel tüketim ekonomisiyle karşı karşıya bırakıldığını bildirdi.

''Benim Diyanet İşleri Başkanı olarak en çok itiraz edeceğim husus, bu Noel tüketim ekonomisi üzerinden hem de çocuklar üzerinden bir kültür ve kimlik erozyonunun oluşmasıdır'' diyen Görmez, bilimadamları, fikir adamları, düşünce adamları, öğretmenler ve üniversitelerin bunun üzerinde kafa yorması gerektiğini ifade etti.

İnsanların zaman fenomeninden bir intikamı

Yılbaşıyla ilgili bir diğer sorunun da yılbaşının; insanların kendilerini unuturcasına bir eğlence sektörüne dönüştürülmesi olduğunu kaydeden Mehmet Görmez, şöyle dedi:

''Bu eğlenceyi de kitle eğlencelerini de izlediğimizde ben şahsen kitle psikolojisi açısından insanların zaman fenomeninden bir intikamına benzetiyorum. Hele bu bir de içkiyle kumarla, piyangolarla, lotolarla, totolarla birleşince hakikaten bunu onaylamak mümkün değil, doğru değil bunlar.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.