Piramit Haber

Müezzin olay anını anlattı!

Türkiye

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı gece Narlıdere ilçesinde sela okuduğu için tartaklandığı belirtilen müezzin Mehmet Kuzgun, "Şehitler için sela vermiyorsunuz da şimdi niye sela veriyorsunuz) diye darp ettiler." dedi.

Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Kuzgun gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik kamerasının kaydettiği olay anını anlattı.
Geçen cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 01.15 civarında tüm camilerde sela verilmesinin istenmesi üzerine saat 01.30'da camiye gelerek sela okuduğunu belirtti.

İKİSİ KADIN ÜÇ KİŞİ SALDIRDI

Camiden çıkarken tanımadığı ikisi kadın üç kişinin saldırısına uğradığını aktaran Kuzgun, yumruktan büyük bir taşla bir kadının göğsüne vurduğunu, ardından diğer kişilerin de saldırdığını, karnına vurulması nedeniyle nefessiz kaldığını ifade etti.

BOĞAZIMI SIKTILAR

Üzerine gelen saldırganlardan kaçmak zorunda kaldığını belirten Kuzgun, "Tekrar yakaladılar ve darp ettiler caminin önünde. 'Şehitler için sela vermiyorsunuz da şimdi niye sela veriyorsunuz' diye darp ettiler. 'Cumhurbaşkanımız, müftümüz, ilçe müftümüz bize emir verdi, verilen emri yerine getiriyoruz' dedim. Gözümde gözlük vardı, gözlüğümü kırdılar. Göğsümde ve sırtımda ağrılar var. Boğazımı sıktılar, yüzümde yara var. Caminin girişindeki camları da taşla kırdılar." diye konuştu.

EMİR GELSE TEKRAR SELA VERİRİM

Saldırganların elinden kurtulduktan sonra eve gittiğini belirten Kuzgun, haber verdiği Yalvaç Camisi Yardımlaşma Derneği Başkanı Baran Dumlu'nun aradığı polisin gelmesini beklediğini kaydetti.
Kuzgun, şöyle devam etti:

"Sonra da hastaneye gittim. İç kanama ve kırık olup olmadığına ilişkin kontroller yapıldı. Darp raporu aldım. Hastaneden çıkınca karakolda şikayetçi oldum. Küfür ettiler, 'Seni öldüreceğiz, bu halde bırakmayız' diye tehditler attılar.

Kuzgun, vatanı, bayrağı ve sancağı için ölüme dahi hazır olduğunu vurgulayarak, "Ecdadımız bu toprakları bıraktıysa, biz de görevimizin başındaysak, 'Ne olursa olsun' dedik, geldik görevimizi yaptık. Bugün böyle bir emir gelse tekrar sela veririm. Bu vatan, bu bayrak bu sancak için ben her zaman hazırım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Şahin Fırat ile Ilıca Mahallesi Muhtarı Önder Devirdöven de camiye gelerek Kuzgun'a geçmiş olsun dileğini iletti. Fırat, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, olayın münferit olduğunu düşündüğün belirtti.

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ


Olayla ilgili soruşturmayı yürüten emniyet yetkilileri, ikisi kadın 3 saldırganın kimliklerinin tespit edildiğini ve yakalanmalarının an meseli olduğunu söyledi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.