Piramit Haber

Midyat'taki çatışma sona erdi

Türkiye

2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda bulunan sığınakta çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Sığınakta domuz kemikleri de dikkati çekti...


MARDİN

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Midyat ilçesi Doğançay köyü kırsalında İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen, 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı 2 özel kuvvet timinin de desteğiyle düzenlenen operasyonun sona erdiği belirtildi.

Operasyonda özel eğitimli köpek timi ve bomba imha uzmanlarının yer aldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

''Yürütülen arazi arama çalışmaları kapsamında terör örgütü üyelerine ait bir sığınak ele geçirildi. Sığınak çevresinde gerekli emniyet tedbirleri alınarak yapılan kontrol sırasında, sığınaktan terör örgütü PKK mensuplarınca birliklerin üzerine el bombası atıldı. Yapılan, 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyon ve arama faaliyeti kapsamında 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 otomatik tabanca, 1 tabanca, 9 dolu kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 el bombası, 1 gece görüş dürbünü, 1 tabancaya ait şarjör, patlayıcı madde yapımında kullanılan muhtelif malzemeler, bol miktarda muhtelif doküman, yaşam ve giyim malzemesi ile domuza ait olduğu belirlenen kemikler bulundu. Sığınak imha edildi.'' 

Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerin BOTAŞ Petrol Boru Hattı'na yönelik sabotaj, Midyat ilçesinde öğretmenlerin kaçırılması ve yol kesme eylemlerini gerçekleştirdiği, ilçe merkezinde de sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduklarının belirlendiği kaydedildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.