Piramit Haber

Mavi Marmara süreci geri dönülemez bir yoldadır

Türkiye

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz, İsrail'in Mavi Marmara baskınına ilişkin, "Mavi Marmara süreci artık geri dönülemez bir yoldadır, haklı davamızda mücadelemiz sürecek" dedi.

İstanbul - Ahmed Esad Şani
Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, İsrail'in 3 yıl önce uluslararası sularda Mavi Marmara gemisi'nin de içine bulunduğu "Özgürlük Filosu"na saldırarak 9 Türk vatandaşını şehit etmesi ve yüzlerce kişiyi gözaltına almasıyla başlayan süreci AA muhabirine değerlendirdi. Yılmaz, "Mavi Marmara süreci artık geri dönülemez bir yoldadır. Haklı davamızda mücadelemiz sürecek" diye konuştu. 
Özgürlük filosunun Ortadoğu'daki gelişmeleri de etkilediğini savunan Yılmaz, "Mavi Marmara gemisindeki yardım gönüllüleri, insanların özgürlükleri için mücadele etmeleri durumunda başarıya ulaşabileceklerini bütün dünyaya gösterdi" ifadesini kullandı. 
Gazze ablukasını, bilinen ama görünmek istenmeyen bir problem olarak nitelendiren Yılmaz, Gazze ablukasının dünya kamuoyuna taşınması ve bölgeye insani yardım ulaştırılması amacıyla 37 ülke vatandaşının içinde bulunduğu özgürlük filosunun 6 kuruluş tarafından organize edildiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:
"İsrail, Mavi Marmara'yı gerçekten durdurmak isteseydi, hiç kayıpsız ve zarar vermeden durdurabileceği onlarca yol vardı. 31 Mayıs 2010'da, normal olmayan şekilde devlet donanması konvoya müdahale etti. Pervaneyi vursa hatta halat atsa bile gemiyi durdurabilirdi, ama İsrail saldırı yolunu seçti. Uluslararası ilişkiler ve hukuk açısından akademik olarak da irdelenmesi gereken bir konu bu."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.