Piramit Haber

Mavi Marmara karada yürüyor

Türkiye

İsrail'in Mavi Marmara'ya saldırısının 3. yılında anma programı düzenlendi. İHH Başkanı Yıldırım, "Mavi Marmara denizde değil karada yürüyor, sırası gelince tekrar Akdeniz'e açılır" dedi..

İstanbul 
İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan özgürlük filosuna saldırısının 3. yılı dolayısıyla Mavi Marmara gemisinin bağlı bulunduğu Kasımpaşa'daki Camialtı Tersanesi'nde anma programı düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mavi Marmara Belgeseli, Filistin direnişinin sembol isimlerinden Şeyh Ahmed Yasin'in mektubunu içeren sinevizyon filmi ve çeşitli ezgilerin seslendirilmesiyle devam etti.
Mavi Marmara Filistin sevgisinin sembolü
Programa katılan Filistin Adalet Bakanı Atallah Ebu Sibah, etkinlik için hazırlanan platformda yaptığı konuşmada, Türkiye'de Filistin'e yönelik büyük bir sevgi gördüğünü, "Mavi Marmara'nın da bu sevginini sembolü haline geldiğini" söyledi.
Dikatatörlerin yok olma sürecinin başladığını ifade eden Sibah, "İslam dünyasındaki diktatörler yavaş yavaş çökmeye başladı. Zeynel Abidin Bin Ali, Muammer Kaddafi, Hüsnü Mübarek gitti. Halkını katletmekten geri durmayan Beşşar Esed de onun yanında duran Nasrallah da devrilecek" dedi.
Mesicid-i Aksa'ya yapılan saldırılar İstanbul'a yapılmıştır
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise Mavi Marmara gemisinin tamir edildiğini ve yolculuğa hazır halde beklediğini dile getirerek, "Mavi Marmara denizde değil karada yürüyor, sırası gelince tekrar Akdeniz'e açılır" diye konuştu.
Dünya liderlerini Filistin sorununun çözümüne katkıda bulunmaya çağıran Yıldırım, "Kudüs tekrar özgürleştirilmezse binlerce Mavi Marmara olacak" ifadesini kullandı.
"Şehit edilen 9 gemi yolcusuyla Filistin'deki şehitlerin arasında bir fark bulunmadığını" dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:
"Mesicid-i Aksa'ya yapılan saldırılar İstanbul'a, Diyarbakır'a, Ankara'ya, Irak'a, Suriye'ye, Tunus'a, Mısır'a yapılmıştır. Biz de bütün ümmet olarak hep birlikte İsrail'e karşı duracağız ve Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğiz."
Etkinliğe katılan geminin yolcularından araştırmacı yazar Ramazan Kayan da saldırıdan sonra gelişen hukuki süreci anlatarak, açılan davalarla İsrailli yetkililerin yargı karşısına çıkarılacağını ifade etti.
Öte yandan, sabah namazına kadar ziyarete açık kalacak Mavi Marmara gemisini yüzlerce kişi gezdi.
Özgürlük filosunun katılımcıları, şehit aileleri ve yakınları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu yetkilisinin katıldığı anma etkinliği, okunan ezgi ve marşların ardından edilen dualarla son buldu.
Mavi Marmara saldırısının 3. yılı dolayısıyla bugün İstanbul'da saat 17.00'da yürüyüş düzenlenecek. Fatih Camisi'nden başlayacak "Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara Yürüyüşü", Edirnekapı Şehitliği'nde son bulacak
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.