Piramit Haber

Mahkeme kararı geçersiz!

Türkiye

Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin oy birliğiyle iptal ettiği planın eski plan olduğu belirtilerek, "kararın hiçbir geçerliliği ve yaptırımı yoktur" denildi.

Okmeydanı'nda 5 mahalleyi kapsayan ve İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin oy birliğiyle iptal ettiği 1/5000 ölçekli nazım imar planı hakkında açıklama yapan Beyoğlu Belediyesi, iptal kararının, Belediye Başkanı Misbah Demircan’ın “Okmeydanı'nı Şanzelize yapacağız” diyerek tanıttığı plan olmadığını öne sürdü.
Beyoğlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Son günlerde bazı basın yayın organlarında, Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı mahkeme tarafından iptal edildiği yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktır. İstanbul 6. İdare mahkemesinin vermiş olduğu İptal kararı, eski plana olduğu için, verilen bu kararın herhangi bir hükmü ve geçerliliği bulunmamaktadır” denildi.

Okmeydanı Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Keçicipiri, Fetihtepe ve Piripaşa mahallerini kapsayan 1/5000 ölçekli yeni planın 12 Aralık 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu bu iptal kararı, eski plan üzerinde olduğu için herhangi bir geçerliliği ve yaptırımı bulunmamaktadır. Çünkü her yeni plan, bir önceki planı otomatikman yürüklükten kaldırır.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.