Piramit Haber

Mahalleli gece ayağa kalktı!

Türkiye

Keşan’da çevreyi rahatsız eden motosikletli iki kişi, gece yarısı ilçeyi ayağa kaldırdı. Bin kişiyi bulan kalabalık, iki motosikletliyi linç etmek istedi

 Edirne’nin Keşan ilçesinde Romanların yaşadığı Yenimescit Mahallesi’nde etrafı rahatsız ettiği iddiasıyla kovalanan motosikletli 2 kişi, 2 çocuğa çarparak yaralanmalarına neden oldu. Olay üzerine toplanan yaklaşık bin kişi, motosikletlilerin sığındığı pastaneye saldırıp linç etmek istedi.
Olay, gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Motosikletle gezen ve vatandaşları rahatsız ettiği iddia edilen ismi öğrenilemeyen 2 şüpheli, mahalle sakinlerince kovaladı. Bu sırada motosiklet 2 çocuğa çarparak yaralanmalarına neden oldu. Bunun üzerine daha da öfkelenen kalabalık kaçan 2 kişiyi bir pastanede sıkıştırdı. Yaklaşık bin kişiye ulaşan kalabalık pastanenin camlarını kırarak şüphelileri linç etmek istedi. 

Polis havaya ateş etti

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve Jandarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen belediye başkanı ve mahalle muhtarı da vatandaşları yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşlar ise görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı. 

Zaman zaman gerilimin arttığı olayda polis havaya ateş ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Ancak öfkeli kalabalık tüm uyarılara rağmen dağılmadı. Bunun üzerine ilçeye, Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden takviye ekipler sevk edildi. Trafiğe kapanan caddede vatandaşların dağılması için polis ve jandarma biber gazıyla müdahale etti. Mahalle sakinleri geç saatlerde dağıldı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.