Piramit Haber

Kuyumcular Altının Yükselişini Eylül'de Görüyor

Türkiye

Altın fiyatlarındaki sert iniş nedeniyle vatandaşlar küçük altına yüklenince piyasada yine çeyrek sıkıntısı yaşanıyor.

 Altın fiyatlarındaki sert iniş nedeniyle vatandaşlar küçük altına yüklenince piyasada yine çeyrek sıkıntısı yaşanıyor. Darphanenin küçük altın basmaması nedeniyle talepler geri çevrilirken, kuyumcular da altındaki bu fiyat düşüşünü iyi bir fırsat olarak değerlendiriyor. Kuyumcular, altının yükselişini eylül ayında görüyor.
Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, küçük altın sıkıntısı yaşandığını doğrularken, bu sıkıntının darphanenin küçük altını geç vermesinden kaynaklandığını ifade etti. Gülsoy, "Talep fazlası var. Darphanede yoğunluk var, geç veriyor. Bir hafta kadar sürer, Ramazan ayına kadar düzelir. Darphane altını kısıtlı veriyor. Küçük altının fiyatı piyasanın oynaklığı. Tavsiye edilen fiyatları ilan ediyoruz. Esnaflarımız istediği fiyatlardan satabiliyor. Serbest piyasa şartları." dedi. 

Altındaki düşüşe Amerika'daki verilerin etki yaptığını dile getiren Gülsoy, altın fiyatlarının Amerika'dan gelecek verilere bağlı olduğunu söyledi. Gülsoy, "Altındaki düşüşte, Amerika veriler bunlara etki yapıyor. Amerika'dan iyi veri geliyor, altın fiyatları ister istemez düşüyor. Kötü veriler geliyor, fiyatlar artıyor. Şu anda Amerika'dan gelecek verilere bağlı. Fonların oyunlarına da bağlı." şeklinde konuştu. 

Altının fiyatının zaman içinde yükseleceğini kaydeden Gülsoy, "Bu düşüşler iyi alım fırsatı. Altının ons'u bin 200'ü yeniden görebilir. Uzun vadeli için yatırım yapılabilir. Altın için eylül ayı tehlikeli. Bizim meslek hayatımızda eylül ayında her zaman altının fiyatı yüksek olmuştur." ifadesinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.