Piramit Haber

Kutsala saygı kişi haklarına saygıdır

Türkiye

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''İnsanların kutsallarına saygı göstermek, onların kişi haklarına da saygı göstermekle eş anlama gelir'' dedi.

İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Küresel Forumu'ndaki ''İslamofobi'' konulu oturumda yaptığı konuşmada, ''adalet'' teması üzerine canlı bahis kurulu forumda bu konudaki adalet isteği ve beklentinin kendini daha çok hissettireceğini söyledi. 

''İnsanların kutsallarına saygı göstermek...''

Düşünce ve ifade özgürlüğünün asıl olduğunu bildiren Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Ama insanların kutsal saydıkları, ne olursa olsun, hangi din mensubu olursa olsun, hangi inanç grubuna sahip olursa olsun, kutsallarına saygı göstermek, onların kişi haklarına da saygı göstermekle eş anlama gelir.''

İfade özgürlüğü

Dünyada gelinen noktanın, ifade özgürlüğünün en üst seviyeye çıktığı bir evre olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi:

''Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de bir kararı var. Diyor ki, 'Sizin hoşunuza giden sözlerin söylenmesi, yazıların yazılması, karikatürlerin yapılması ifade özgürlüğü değildir'. Dolayısıyla insanların mukaddes saydığı değerlere alenen hakaret edilmesi, adeta bir tahrik sonucu istenmeyen olayların da meydana gelmesine yol açabiliyor.''

''Dinlerin esasında sulh ve barış vardır'' diyen Arınç, dinlerin mensuplarını, peygamberlerin kendilerine inananları, hiçbir zaman teröre, şiddete, adam öldürmeye ve silah kullanmaya teşvik etmediklerini vurguladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.