Piramit Haber

''Kumrular''da 5 tahliye

Türkiye

Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen terör eylemiyle ilgili tutuklu 11 sanıktan 5'inin tahliyelerine karar verildi..

ANKARA

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen terör eylemi ve Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıyla ilgili 19 sanıklı davanın duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Sanık avukatları, Kumrular'daki saldırı ile Güney Ekspresi'nde bulunan bombalara ilişkin bir iddianame hazırlandığını ancak iki olay arasında fiili bağ bulunmadığını savunarak, dosyanın tefrikini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, söz konusu iki durumun da PKK/KCK terör örgütünün eş zamanlı gerçekleştirmeyi planladığı eylemlerden olduğunu ileri sürerek, dosyanın tefrik edilmesi talebinin reddini istedi.

Mahkeme, mevcut aşamada dosyanın tefrikine yer olmadığına karar vererek, duruşmaya devam etti.

Duruşmada, sanıklar savunmalarını yaptı. İddianamede, Kumrular'daki eylemi PKK/KCK terör örgütü adına yaptığı iddia edilen sanık Ümit Akgümüş, savunmasına, ''Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine sesleniyorum: Bana, ölen insanların katili gibi bakılmasını istemiyorum. Onların katili değilim, bunu ispatlayacağım. Her şeyi çürüteceğim'' diyerek başladı.

Kamera kayıtları istendi

Duruşmada daha sonra müşteki beyanları dinlendi. Müştekilerden bazıları müdahillik talebinde bulundu. Tutuklu sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal kararı açıkladı.

Sanıklar Ümit Akgümüş, Mazlum Duran, Halil Bayık, Ramazan Pamukçi, Fethullah Yiğit ve Ertan Yürek'in tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, Necla Acet, İhsan Akgül, Hayrettin Sincan, Yakup Pamukçi ve Ahmet Korban'ın adli kontrol hükümleri doğrultusunda tahliyelerini kararlaştırdı.

Katılma taleplerini kabul eden mahkeme, bazı sanıkların, Kürtçe savunma taleplerini ise reddetti.

Mahkeme, sanık Ümit Akgümüş ve avukatının talebi üzerine, sanığın, olayın meydana geldiği tarihte Tarsus'ta bir hastanede olup olmadığının tespiti için kamera kayıtlarının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.