Piramit Haber

Kış lastiği olmayana ceza

Türkiye

Her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmayan ticari araç sahiplerine 500 lira ceza verilecek.

ANKARA – Arife Yıldız Ünal
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ve 12 Kasım'da yürürlüğe girecek olan yönetmeliğe göre, ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildiğini anımsattı.

Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların zaman zaman yolu tamamen kapattıklarını anımsatan Yıldırım, ''Bu durum yolların tamamen kilitlenmesine, insanların mağdur olmasına neden oluyor. Bu tip sıkıntıların önüne geçmek için birçok önlem alıyoruz. Son olarak bir yönetmelik hazırladık ve yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlar kış lastiği takmadan yola çıkamayacaklar. 1 Aralık'tan itibaren 1 Nisan'a kadar kış lastiğini aracına takmayan ticari araçların yola çıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu yönetmelikle kış aylarında yaşanan yol kapanmalarının, araçların yollarda kalmasının önemli ölçüde önüne geçmiş olacağız'' diye konuştu.

500 lira ceza

Söz konusu yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunlu olacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 1 ay artırılabilecek. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 500 lira para cezası uygulanacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.