Piramit Haber

Kimlik bilgileri çalındı mı?

Türkiye

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kişisel verilerin sızmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, “Seçim dönemlerinde siyasi partilere verilen bilgiler üzerinden sızdırılmış. Ama kimin sızdırdığını bilemiyoruz” dedi.
İşte Binali Yıldırım’ın açıklamaları…


“Seçimler öncesi YSK’nın bütün partilere vermek zorunda olduğu seçmen bilgileri bugün sanki Mernis sisteminden sızıntı olmuş gibi servis yapılıyor. Seçmen olmadığı için 18 yaş altındakilerin bilgileri yok.

Bu bir problem. Şimdi Meclisimiz kişisel verilerin korunmasına dair kanun çıkardı. Bu kanunla beraber her türlü kişisel veriye erişim güvence altına alınıyor. Ama her şeye rağmen buna erişenlere çok ciddi hapis cezaları geliyor. Bu yola tevessül eden kötü niyetli kişiler bunun hesabını verecekler.

Bu bize bir şey gösterdi; seçim kanununda da bir düzenleme yapmak lazım. Bu bilgileri ya vermemek ya da kısıtlama yaparak vermek… Bir kişiyle paylaştığınız şey sır değildir. Vatandaşlara şunu tavsiye ediyorum, ‘ben de var mıyım’ diye merak edip sisteme girme yarışında olmasınlar.

Oraya girmek bir tuzaktır. Sizin girmenizi istiyorlar. Oraya girerek size ait başka bilgilere ulaşmak istiyorlar. Kontrol etmek bu kötü niyetlilerin emellerine hizmet etmek anlamına gelir. Hükümet olarak meselenin farkındayız. Hem bilişim alt yapısında çalışmalar hem de yasal soruşturmalar devam ediyor. Vatandaşlar merak etmesin asıl bilgileri sağlamdır. TC kimlik numaralarının değiştirilmesine ihtiyaç yok.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.