Piramit Haber

Kayıp ABD'li kadının cesedi bulundu

Türkiye

İstanbul'da bir süredir kayıp olarak aranan ABD'li Sarai Sierra'nın cesedi Fatih'te bulundu.

İSTANBUL 

Sarayburnu sur kalıntılarında 30 yaşlarındaki bir kadına ait cesedin bulunmasının ardından çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi. 

Bulunan kadın cesedinin, 12 gündür kayıp olan ve bulunması için geniş çaplı çalışma yürütülen ABD'li Sarai Sierra'ya ait olduğu öğrenildi. 

Üzerinden sürücü belgesi çıktı

Sierra'nın Fatih'te bulunan cesedinin üzerinden kendisine ait sürücü belgesi çıktı.

Sur kalıntılarında cesedi bulunan Sierra'nın başka bir yerde öldürülüp olay yerine taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

11 kişinin ifadesine başvuruldu

Polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, güvenlik kamerası kayıtlarında 21 Ocak Pazartesi günü saat 12.10'da Galata bölgesinde yürüdüğü tespit edilen Sierra'nın, diğer kayıtlarda en son saat 13.15'te Sirkeci civarında görüldüğü belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarayburnu ile Cankurtaran arasındaki tarihi sur kalıntıları üzerinde kadına ait cesedi buldu. Cesette yapılan ilk incelemede, başın sol üst tarafında büyük bir yara izine rastlandı. 

Yakınında bir battaniye bulunan Sierra'nın üzerinde mavi pantolon, kazak ve mont ile kulaklarında küpe ve bileğinde ziynet eşyası olduğu görüldü.

Olayla ilgili, 11 kişinin ifadesine başvurulduğu bildirildi.

Sierra'nın ölüm nedeninin otopsinin ardından belli olacağı bildirildi.

Sierra'nın cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. 

Görgü tanığı anlattı

Öte yandan olayla ilgili ifade vermek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen ve ismini açıklamak istemeyen bir kadın, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. 

Görgü tanığı, salı günü saat 23.00-23.30 sıralarında otomobiliyle Sarayburnu sahilinden geçtiğini belirterek, ''Şahin marka beyaz bir otomobilden bir adamın bir şeyler çıkarmaya çalıştığını gördüm. Bu sırada bir kadın eli fark ettim. ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin o bölgede bulunduğunu görünce ifade vermek için geldim'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.