Piramit Haber

Katil profesörün eşinden istifa!

Türkiye

Cinayetin ardından iki karar alan Selçuk Üniversitesi yönetimi sekreter Asuman S.’nin işine son verdi, profesör Ahmet G.’nin dekan eşine ‘İstifa et’ dedi. Handan G., gelişmeler üzerine görevinden ayrıldı..

Selçuk Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.’nin, Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i, boğazını keserek öldürmesine ilişkin cinayetle ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Selçuk Üniversitesi Senatosu, dün cinayetin ardından iki çarpıcı karar aldı. Üniversite yönetimi, ilk olarak Ahmet G. ve Özdemir’in yasak ilişki yaşadığı öne sürülen aynı fakültede sekreter olarak görev yapan Asuman S.’nin işine son verdi.

‘Fatura kesilmedi’

Yönetim daha sonra Ahmet G.’nin, eşi Handan G.’nin dekanlık görevinden istifa etmesini istedi. Yönetmeliğe göre, dekan seviyesinde yöneticilerin, rektör tarafından görevden alınması mümkün olmadığı için Handan G.’ye istifa dilekçesi gönderdi.
Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yaptığı açıklamada “Dekan Handan G.’nin içinde bulunduğu psikolojik durum nedeniyle idarecilik yapmaya uygun olamayacağı kanaatinde olduğumuz için istifasını istedik. Olay nedeniyle kendisinin cezalandırılması ya da faturanın kendisine kesilmesi gibi bir durum söz konusu değil” şeklinde konuştu.

‘Zor günler geçiriyorum’


Prof. Ahmet G.’nin dekan eşi Handan G. de üniversite yönetimine gönderdiği dilekçe ile dekanlık görevinden istifa etti. Handan G.’nin aynı öğretim üyesi olarak çalışmaya devam edeceği öğrenildi. Handan G., yaşadığı zor günler nedeniyle yöneticilik yapamayacağını kendisinin de düşündüğü ve istifa etmeye karar verdiğini söyledi.
Handan G. ayrıca, cinayet olayıyla ilgili konuşmak istemediğini belirterek, “Şu anda zor günler geçiriyorum. Gerçeklerin ortaya çıkması ve olayın ne olduğunu tam olarak bilmiyorum.
Tüm gerçekler ortaya çıktıktan sonra ileriye dönük kararlar alacağım ve hayatıma yön vereceğim” diye konuştu. Cinayetin ardından rapor alan Handan G.’nin, rapor süresinin dolmasına karşın üniversiteye gelmediği öğrenildi. Bu arada rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Handan G.’nin istifa etmesini istediği yönündeki haberlerin gerçek olmadığını söyledi.

Laboratuvar bıçağıyla öldürmüş

Soruşturma kapsamında Ahmet G.’nin cinayeti laboratuvarda kullanılan bir bıçakla işlediği ortaya çıktı. Polis, Ahmet G.’nin cinayet sonrası çöpe attığı bıçak ve kanlı kıyafetleri arıyor.
Üniversite yönetimi, fakültede sekreter olarak görev yapan Asuman S.’nin işine son verdi.

Camdan mı kapıdan mı?

Ahmet G.’nin önceki gün ortaya çıkan ifadesinde, cinayet sırasında Asuman S. kapıyı üzerlerinden kilitlediği için camdan çıktığını ve kanları temizlemek için yine camdan girdiğini söylediği belirtilirken, bugün “Asuman bana anahtarı kapının altına attığını söyledi. Ben de karton yardımıyla kapının altındaki anahtarı alıp kanları temizledim” dediği öğrenildi.

Yasak aşk yüzünden

Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Handan G. ile evli olan Ahmet G.’nin (55) bir süre önce evli ve iki çocuk annesi Asuman S. (35) ile yasak aşk yaşamaya başladığı öne sürülmüştü. Asuman S.’nin, bir süre önce eşinden boşanan Celalettin Özdemir’le (42) de gönül ilişkisi yaşamaya başladığı iddia edilmişti. Aynı kadınla gönül ilişkisi yaşadıklarını fark etmelerinin ardından, iki bilim adamı arasında husumet yaşanmaya başlamış; Ahmet G., Özdemir’i boğazını keserek öldürmüştü.

Ahmet G., Asuman S’nin “cinayet esnasında odanın hemen dışında bulunduğunu ve kapıyı arkadan kilitleyerek anahtarı da odanın içine attığını” öne sürmüş, Asuman S. de, ‘cinayete iştirak suçundan’ gözaltına alınmıştı. Ahmet G., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sekreter ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.


Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.