Piramit Haber

Kanal D çalışanlarının trafik kazası davası

Türkiye

Kanal D Ankara bürosu çalışanı Harun Bayhan'ın ölümüne, muhabir Yasemin Doğan'ın yaralanmasına neden olan kazayla ilgili davanın sanığı Koyuncu'nun 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

ANKARA 

Kanal D Ankara Bürosu çalışanı Harun Bayhan'ın ölümüne, muhabir Yasemin Doğan'ın yaralanmasına neden olan kazayla ilgili davanın sanığı Onur Koyuncu'nun ''bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak'' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Koyuncu, müşteki Kanal D muhabiri Doğan ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli, Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden kazayla ilgili istenen raporun geldiğini bildirdi.
Raporda sanık Koyuncu'nun, kazanın meydana gelmesinde ''dikkatsizliği, tedbirsizliği ve kurallara aykırı hareketleriyle asli kusurlu, kazada hayatını kaybeden Bayhan'ın ise kusursuz olduğu'' kaydedildi.

Sanık avukatı Süleyman Emrah Aydoğan olayın vahim olduğunu kabul ettiklerini söyledi. ''Müvekkilim pişman'' diyen Aydoğan, sanığın adli kontrol hükümlerine göre tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Duruşma, sanık avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.İddianamede, sanık Koyuncu'nun, ''bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak'' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.