Piramit Haber

"Kan vermek istedim ama.."

Türkiye

Beşiktaş'da yaptığı kaza sonrası bir polis memurunu şehit eden Rüzgar Çetin iğne fobisi nedeniyle kan vermediği öğrenildi.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in, alkollü halde kullandığı lüks otomobiliyle bir polis memurunun ölümüne neden olan oğlu Rüzgar Çetin, 21 Nisan'da hâkim karşısına çıkacak.
Savcı İsa Dalgıç'ın 22.5 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı iddianame, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İlk duruşma tarihi olarak da 21 Nisan Perşembe günü belirlendi.

Rüzgar Çetin'in vurduğu polis arabası

"KAN VERMEK İSTEDİM AMA..."
Rüzgar Çetin'in ifadesinde kaza sonrası götürüldüğü Şişli Etfal Hastanesi'nde iğne fobisi olduğu için kan vermediğini söylediği de öğrenildi. Çetin, "Parmaktan kan vermek istedim hatta denedik. Yeterli numune alınamadığı söylendi" dedi.

SABIKA KAYDI DA DOSYAYA GİRDİ
"Parmaktan kan vermek istedim hatta denedik. Yeterli numune alınamadığı söylendi"

 Öte yandan, Çetin'in sabıka kaydı da dosyaya girdi. Buna göre, Çetin'e 2008 ve 2011 'de verilen iki ceza ertelendi. Bunların yanı sıra Çetin'in bir de 'kasten yaralama' suçundan cezası bulunuyor. Ölen polis memuru İsmail Fatih Alagöz'ün ailesinin avukatlığını üstlenen Yılmaz Aboşoğlu'nun, Bağdat Caddesi'nde aşırı hız nedeniyle kaldırıma çıkarak, Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olan ve 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Murathan Öztürk'ün de avukatı olduğu öğrenildi.

İĞNE (AŞI) FOBİSİ NEDİR?

İğne fobisi, toplumun %10’unu etkileyen bir korku çeşididir. İğne korkusunun çoğunlukla kişilerin ilk iğne olduklarında verdikleri tepki ile gelişmiş olabileceği düşünülmektedir. Ancak özellikle çocukluk çağında yaşanan bazı travmatik olaylar kendisini “iğne fobisiyle” ifade edebilmektedir. Kişinin, iğne yapılırken aşırı korkudan dolayı kan basıncı düşer ve kısa bir bilinç kaybı oluşur.
 Böyle bir deneyim yaşayan kişi gelecek zamanlarda iğne olmayı tamamen reddeder. İğne fobisi çocuklar arasında çok yaygın bir korku türüdür. Bu fobinin en büyük nedenlerinden biri de iğnenin can yakıcı olması ve ailelerin her türlü istenmeyen davranışta çocuğu iğne ile korkutmalarıdır. İğne korkusu olan arkadaşlarının korkularına tanık olmak da bu korkunun gelişmesine neden olabilmektedir. 

Bazı çocuklar bu fobilerini ileriki yaşlarda yenerler, ama bazıları yetişkin dönemde dahi iğneden aşırı derecede kaçınırlar. Ayrıca bazı kişilerde acıya karşı aşırı hassasiyet durumu gözlenebilir. Ağrı eşiği düşük olan kişilerde iğne fobisinin gelişme ihtimali daha yüksektir.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.