Piramit Haber

Kamu denetçileri yemin etti 

Türkiye

Kamu denetçiliğine seçilen Elkatmış, Mıhçak, Çakın, Aslan ve Makas Karma Komisyon'da yemin etti.

TBMM
Kamu denetçiliğine seçilen 5 kişi, TBMM Dilekçe ve İnsan Hakları komisyonlarından oluşan Karma Komisyon toplantısında yemin etti.

Toplantının başında söz alan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, usul itirazı olduğunu söyledi. Bu sırada Daniş, kameramanların salondan ayrılmasını istedi. 

Buna itiraz eden Gök, başkan ya da üyelerin kameramanları dışarı çıkarma yetkisi olmadığını öne sürdü ve ''Her şey basının önünde konuşulmalı'' dedi. Daniş, yazılı basının komisyon toplantısını izleyeceğini ifade ederek, geçmişten beri uygulamanın bu yönde olduğunu söyledi. 

Kameramanların salondan ayrılmamasını isteyen Gök ile AK Parti'li milletvekilleri arasında tartışma çıkması üzerine Daniş, toplantıya ara verdi. Verilen arada da CHP ve AK Parti milletvekilleri arasındaki tartışmalar sürdü.

CHP'li Gök, AK Parti'nin, bağımsız olması gereken kurumlara yandaşlarının seçilmesini sağlayarak, denetimden kaçmaya çalıştığını öne sürdü. Kamu Denetçiliği Kanunu'ndaki 'kamu denetçisinin görevlerini' okuyan Gök, ''Bizim bu kamu denetçilerine güvenimiz yok'' diye konuştu. 

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, CHP'li üyelere yönelik, ''Amaçları, halktan alamadıkları vekaleti, tehdit ve şantajla almaktır'' eleştirisinde bulundu. 

CHP'liler toplantıyı terk etti
Aranın ardından Daniş, kameramanların salondan ayrılmasını bir kez daha istedi. Bunun üzerine kameramanlar salondan çıkarken, CHP'li milletvekilleri Daniş'in tutumunu protesto ederek, toplantıyı terk etti. Toplantının bundan sonraki bölümüne CHP'li üyeler olmaksızın devam edildi.
Konuşmaların ardından yemin törenine geçildi ve kamu denetçileri salona davet edildi. Denetçilere Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu da eşlik etti ve yemin töreninde hazır bulundu. 

Kamu denetçiliğine seçilen Mehmet Elkatmış, Zekeriya Aslan, Abdullah Cengiz Makas, Serpil Çakın ve Muhittin Mıhçak yemin etti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.