Piramit Haber

Kaliteli yerel basın görmek istiyoruz

Türkiye

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kaliteli, çalışanları mutlaka gazetecilik yapan kişilerden oluşan yerel basın görmek istiyoruz" dedi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Dursun Güleryüz ve beraberindekileri kabul etti.

RATEM'le sürekli işbirliği içinde olduklarını, çalışmalarına değer verdiklerini belirten Arınç, kendi konularında başarılı, yararlı çalışmalar yapan bir kurum olduğunu söyledi.

Reklam ve ilan konusuna değinen Arınç, "Basın İlan Kurumunun bazı maddelerinde değişiklik yapılması ve kamu reklamlarının Basın İlan Kurumu üzerinden radyo, televizyon, internet haber sitelerine verilmesi hususunda bir teklif TBMM Plan Bütçe Komisyonunda bekliyor" dedi.

Konu ele alınacakken söz konusu düzenlemeyle ilgili bazı itirazlar geldiğini anlatan Arınç, yeni yasama döneminde gündeme getirilebileceğini söyledi.

İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu içerisine alınmasını 2 yıldır takip ettiklerini belirten Arınç, ''Haber portallarının, özellikle Basın Kanunu içerisinde gazeteci sıfatıyla basın kartına sahip insanlar tarafından götürülmesini, resmi ilan ve reklamların da hem radyo televizyon hem de internet haber siteleri tarafından yayınlanmasına imkan verilmesini düşünüyoruz."

Arınç, para desteği yapamadıklarını ancak reklam pastasını büyüterek, reklam kapsamına girecek işleri artırarak ciddi bir destek verilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Geçen seçimlerde siyasi reklamlardan ulusal yayın yapan televizyonların yerel televizyonlardan çok daha fazla pay aldığını belirten Arınç, şöyle devam etti:

"Bir de farklı dillerde yayıncılık yapılabilmesi konusu siyasi reklamlarda ve propaganda da kabul edilmemişti. Bu dönem zannediyorum o da kabul edilecek."

Yerel gazetelerle ilgili sıkı denetim yapılması gerektiğini vurgulayan Arınç, Basın İlan Kurumu'ndan para alabilmek adına hayali ve kalitesiz yayınlar çıkarıldığını söyledi.

Arınç, bunları doğru bulmadığını ve kaliteli, çalışanları mutlaka gazetecilik yapan kişilerden oluşan yerel basın görmek istediklerini vurguladı.

Bu kapsamda Basın İlan Kurumu'nun gazeteleri evlendirme gibi bir formül uyguladığını anlatan Arınç, bazı ilerde 10-20 olan gazete sayısının sahibi tarafından teke indirilmesi ve bazı yerlerde yapılan birleşmelerle bazı yerel yayınlarda kaliteli yayına doğru gidildiğini aktardı.

Yazıcı'nın vefatı

Bu arada Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın vefatını danışmanının verdiği notla konuşması sırasında öğrendi.

Yazıcı'nın durumunu birkaç günden bu yana takip ettiğini belirten Arınç, Yazıcı'ya Allah'tan rahmet diledi. İbrahim Yazıcı'nın parlamento geçmişi olduğunu da anımsatan Arınç, yakın olarak görüştüğü bir isim olduğunu söyledi.

Arınç, Yazıcı'nın yakınlarına, Bursaspor'a, Bursa halkına, Bursaspor taraftarlarına, futbolcularına, tüm sevenlerine Allah'tan sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.