Piramit Haber

İzmir'de vatandaşın belediye isyanı

Türkiye

İzmir'de etkisini sürdüren şiddetli yağış, kentte hayatı felç etti.

İzmirde Şehir merkezindeki sokaklar adeta göle döndü. Vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne isyan etti. Yüzlerce ev ve işyeri ile ana caddeleri sular altında kaldı. Birçok araç yolda kaldı. Yaklaşık 6 ay önce açılan karayolu çöktü. Rögar kapaklarının taşması sonucu kanalizasyon suları sokaklara taştı.
Dere yatağından geçen bir otomobil aşırı yağış sebebiyle sele kapıldı. Yaklaşık 20 metrelik uçurumun kenarında kalan otomobildeki 3 kişi, araçtan kendi imkanlarıyla indikten sonra uçurumdan aşağıya düşmesin diye aracı tutmaya çalıştı. Büyük mücadele veren sürücü Murat Ayaz (34) ve arkadaşları, canlarını tehlikeye atarak otomobili tutmayı başardı.

SEL SULARINA KAPILDI!

Olay, Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi Laka deresi kenarında meydana geldi. Derenin yanındaki tüp depolarında çalışan Murat Ayaz ve 2 arkadaşı, buraya giderek bir süre yağmuru izledi. Daha sonra bölgeden ayrılmak için 35 ANF 50 plakalı otomobile binerek hareket eden Murat Ayaz ve arkadaşları, her zaman geçtikleri dere yolunu kullandı. Aşırı yağış nedeniyle yol bir anda suyla doldu. Sudan geçmeye çalışan Ayaz yönetimindeki otomobil, bir anda sel sularına kapılarak sürüklendi.

Deredeki uçurumun kenarına kadar sürüklenen otomobil, düşmekten son anda kurtularak durdu. Dışarı çıkan 3 kişi uçurumdan düşmemesi için otomobili tuttu. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, 3 arkadaşı tehlikeli bölgeden uzaklaşmaları yönünde birçok kez uyarmasına rağmen otomobilin uçurumdan düşmesini istemeyen 3 kişi, canlarını tehlikeye atarak elleriyle aracı tutmayı başardı. Bölgeye gelen çekici ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu otomobil uçuruma yuvarlanmadan kıyıya çekildi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.