Piramit Haber

İtiraz sonucu değiştirmez

Türkiye

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Medya-İş'in AA'da çoğunluğu olduğunu belirterek, ''Fakat itiraz eden sendika var. Ama bunlar sonucu değiştirmeye yetmez, biraz uzatır'' dedi....DENİZLİ Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyona...

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Medya-İş'in AA'da çoğunluğu olduğunu belirterek, ''Fakat itiraz eden sendika var. Ama bunlar sonucu değiştirmeye yetmez, biraz uzatır'' dedi.

...

DENİZLİ 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyona bağlı Medya-İş'in AA'da yüzde 80'in üzerinde çoğunluğu olduğunu belirterek, ''Fakat yasal haklarını kullanarak itiraz eden sendika var. Ama bunlar sonucu değiştirmeye yetmez, biraz uzatır'' dedi.

Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi'nin düzenlediği eğitim seminerine katılmak için geldiği Denizli'de AA muhabirine açıklamada bulunan Arslan, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Medya-İş Sendikası'nın AA'da örgütlendiğini ve 620 civarında AA çalışanından 570 civarındaki üyesiyle ekim ayında toplu iş sözleşmesinde taraf olduğunu belirtti.

Yeni yasayla birlikte Medya-İş Sendikası'nın, toplu sözleşme ehliyetini elde edince Çalışma Bakanlığına başvurduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu:
''Çalışma Bakanlığı, Türkiye Gazeteciler Sendikası'na (TGS) iş yerinde ''çoğunluğunuz yoktur'', Medya-İş'e de ''çoğunluğunuz vardır'' diye tespit yazısı gönderdi. TGS tarafından eğer itiraz yapılmamış olsaydı çoğunluğumuz olduğu için toplu sözleşme görüşmelerine oturacaktık. Ancak, TGS'nin itirazı nedeniyle yetki belgesi bekletiliyor. Çoğunluk sorunumuz yok, fakat TGS mahkemeye başvurdu. Kanunen iş kolunda çalışan sendikalardan herhangi birisinin itiraz hakkı var, hiç üyesi olmasa bile bu hakkını kullanabilir. Maalesef TGS, sembolik üyesi kaldığı halde böyle bir itiraz yaptı. Bu itiraz üzerine konu yargıya intikal etti.''

AA'da hem yasal olarak kazanılmış haklardan hem de toplu sözleşme ile elde edilmiş haklardan geriye gitmeden daha ileri bir toplu iş sözleşmesi yapmak için çaba sarf edeceklerini belirten Arslan, üyelerin endişe ya da tereddüt içinde olmaması gerektiğini belirtti.

Arslan, ''AA'da yüzde 80'in üzerinde çoğunluğumuz var. Fakat yasal haklarını kullanarak itiraz eden sendikalar var. Bu yasal haklarını kullandılar. Ama bunlar sonucu değiştirmeye yetmez, biraz uzatır. İnşallah en kısa zamanda toplu iş sözleşmesi ile ilgili hedeflediğimiz noktalara ulaşırız'' diye konuştu.

''Sendikacılığı ideolojik bir mücadelenin aracı olarak görenler''
TGS'nin ''centilmenlik göstermeyerek'' itiraz ettiğini, bunun toplu sözleşme görüşmelerini engellediğini ifade eden Arslan, ''Ama önemli değil, geç olsun güç olmasın. 1 Ekim 2012 tarihinden geçerli bir sözleşme yapılacak. Arkadaşlarımızın mağduriyetini çözmek için çaba sarf edeceğiz'' dedi.

Bu sürecin bir mücadele olduğunu dile getiren Arslan, Anadolu Ajansı'nda bir ''saltanatın yıkıldığını'' söyledi. 

Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''AA çalışanları, sendikacılığı ideolojik bir mücadelenin aracı olarak, sadece Silivri'de yatanlara sahip çıkmak olarak gören bu anlayışı tasfiye etmiştir. Artık bugün işçiler, emekçiler, kendilerini temsil eden bir sendikaya kavuşmuşlardır. Bu sendikamız, Genel Başkan Gürsel Eser olmak üzere bütün yöneticileriyle Hak-İş ailesiyle bir bütünlük içerisinde çalışmakta bütün hazırlıklarımızı yapmaktayız. 
İnanıyorum ki Anadolu Ajansı çalışanları, Hak-İş'in yeni hizmetlerini, icraatlarını hep beraber göreceklerdir. Hak-İş'le beraber olmaya karar verdikleri için teşekkür ediyorum. AA'da yeni bir dönemi, yeni bir tarihin başlangıcını buradan haber veriyorum.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.