Piramit Haber

İstiklal Caddesi'nde Toplanan Gruba Müdahale

Türkiye

İstiklal Caddesi'nde toplanan gruba polis, tazyikli suyla müdahalede bulunuyor

Gezi Parkı'nın boşaltılması sırasında polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis dağılmayan gruba biber gazı sıktı.

Gezi Parkı bugün öğle saatlerinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından vatandaşların kullanımına açılmıştı. Açılışın ardından çok sayıda vatandaş Gezi Parkı'na gelmişti. Taksim Dayanışması, Gezi Parkı'nda bir forum düzenleneceğini açıklamıştı. Bugün saat 17.00 sıralarında park polis tarafından boşaltılmaya başlandı. Polis uzun süre parktakileri dışarı çıkarmaya çalıştı. Çıkmamakta direnen bazı gruplara ise polis çok kısa bir süre biber gazı sıktı. Parkın 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten kapatıldığı öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Valisi Mutlu Twitter hesabında, "Gezi Parkı halkın kullanımına açıldı. Fakat parkı izinsiz gösteri ve işgal alanına dönüştürmek isteyen pek çok çağrı yapılmaya devam ediyor." yazılı bir ileti paylaştığı görüldü.


Akşam saatlerinde Taksim civarında yapılmak istenen eylemler, polisin müdahalesi ile karşılaştı. İstiklal Caddesi'ne bağlı ara sokaklar ve özellikle Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruplara, polis TOMA aracı ve gaz kullanarak müdahale etti. Bu müdahaleler sırasında göstericilerin TOMA aracını taş yağmuruna tuttukları görüldü. Bazı vatandaşlar ise gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Polisin bu müdahalesi sırasında bazı vatandaşlar gaz kullanılmasına tepki gösterdi. Çıkan olayların ardından bazı göstericiler gözaltına alındı.

İstiklal Caddesi civarında polisin göstericilere karşı müdahalesi yer yer devam ediyor
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.