Piramit Haber

İşte şok seçim yorumu!

Türkiye

24'üncü dönem AK Parti milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu gelen ilk seçim sonuçlarını BBC Türkçe'ye değerlendirdi.

Sonuçların Ak Parti için kötü olduğunu ifade eden Kuzu, "Bu tabloyu hak etmedik. Millete hizmetten başka bir şey yapmadık" dedi.
Kuzu yine de milletin kararına saygı duyduklarını belirtti.
AK Parti’nin 3 dönem kuralına takılan Burhan Kuzu, bu seçim de milletvekili adayı değildi.

Türkiye’nin uzun süre koalisyonlarla çalkalanacak bir sürece ve kaosa gireceğini ifade eden Kuzu, "Bu tablodan hükümet çıkmaz. Koalisyon bile çıkmaz. Erken seçim kaçınılmaz gözüküyor" dedi.
Mevcut sonuçların parlamenter sistemin zaaflarını gösterdiğini de söyleyen Kuzu, "Parlamenter sistem denen kokuşmuş sistem, bütün dünyanın başına beladır. Türkiye’de de hep tek parti hükümetleri çalışmış, koalisyonlar tüketmiştir" dedi.
Kuzu çözümün Başkanlık Sistemi’ne geçiş olduğunu savundu.

Yorumlar (1)

BATUHAN YURT 9 Yıl Önce

başkanlık sistemi, devlet yönetiminde tek bir kişinin başkanlığında hükûmet etme ve devleti yönetme esasına bağlı siyasi sistem.[1] başkanlık sisteminde yasamanın yürütmeyi fesh etme yetkisi yoktur. yasama, yürütme ve yargı organları arasında kesin bir ayrıma ve dengeye dayanan, yasama ve yargı organlarının demokratik denetimi içinde, yürütmenin iktidar olanaklarını genişleten bir hükûmet sistemidir. başkanlık sistemi, başkanlık hükûmeti sistemi olarak da adlandırılmaktadır. başkanlık sistemi uygulandığı kimi ülkelerde yolsuzluk, otoriterlik, nepotizm (tanıdık kayırma), diktatörlüğe araç olma[2] ve çoğulculuk karşıtı uygulamalar gündeme geldiğinde eleştirilerin ana odağı olmaktadır. başkanlık sisteminin bulunduğu kimi ülkelerin yolsuzluk, nepotizm ve otoriterliğin aşılabilmesi amacıyla başkanlık sisteminden parlamenter sisteme geçtiği örnekler bulunmaktadır.[3] yani̇ çözüm başkanlik si̇stemi̇ deği̇ldi̇r.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.