Piramit Haber

İşte o tarih!

Türkiye

Güneydoğu'da TSK'nın terör örgüt PKK'ya karşı başlattığı operasyonar kararlılıkla sürüyor.

Operasyonlarda büyük kayıp veren PKK'nın Ramazan ayında adım atacağı konuşuluyor. ÇOGEV Başkanı Galip İlhaner çözüm süreci ve PKK'nın adımıyla ilgili öngörülerde bulundu.

PKK RAMAZAN AYINI BAHANE EDECEK

PKK’nın ve HDP’nin çukur taktiğini Kürtler tarafından desteklemeyince, TSK’nın operasyonları karşısında eriyen PKK’nın kurtuluşu Ramazan ayında bulduğunu belirten İlhaner: ''Barış sürecini bitiren PKK’nın, çukur savaşlarını ve özyönetim ilanlarını da desteklemeyen Kürtler, PKK'yı büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. PKK yeniden toparlanmak ve Kürtlerin tamamen nefretini kazanmamak için Ramazan ayını bahane ederek tek taraflı çatışmasızlık ilan etmeye hazırlanıyor' dedi"
ifadeleri kullanıldı.
RAMAZANDA TEK TARAFLI ATEŞKES İLAN EDİLECEK

"Kürtlerin yaşadığı şehir ve ilçelerde PKK'nın giriştiği çukur savaşlarını ve eş zamanlı olarak HDP'nin çukur siyasetinin Kürt halkı tarafından desteklenmediğini belirten İlhaner, PKK'nın halkından tamamen kopuk ve marjinalleşme tehlikesine karşı Ramazan ayını bahane ederek tek taraflı bir çatışmasızlık ilan etmeye hazırlandığını belirtti.

OPERASYONLARIN DURDURULMASINI İSTEYECEKLER

Milat Gazetesine konuşan İlhaner, “PKK'nın tek taraflı ateşkes ilanını ABD, Belçika ve İsrail medyası başta olmak üzere batı medyası PKK'yı “barışçıl” bir örgüt olduğunu dünyaya lanse etmeye kalkacaktır. Bu durumda Türkiye aleyhine yurt dışı ve içindeki malum medyada dâhil olmak üzere TSK'nın yüzde yüz başarılı operasyonlarını durdurmasını isteyecekler.

RAMAZAN AYINI KULLANACAKLAR


Zira PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar karşısında PKK hem militan hem taban olarak büyük bir kayıp yaşıyor. Toparlanma süreci olarak Müslümanlar için kutsal ay olan üç ayları özelliklede Ramazan ayını kullanacak. Bu ateşkese TSK'nın uymayacağından adı gibi emin olan KCK, hemen sonrasında dindar Kürt halkına Türk devletinin ramazan ayını bile dinlemediğini vs bahaneleriyle yanına çekmek isteyecek. HDP ise cuma namazı provokasyonlarını iftar ve sahur programlarıyla devam ettirecek” dedi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.