Piramit Haber

İşte emeklilerin zam formülü!

Türkiye

Yılda 2 kez enflasyon farkı alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, taleplerini anlattı: Fark yerine zam alalım. Bunu da ancak toplu sözleşme çözer.

Maaşları enflasyona göre artan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, artık bu sistemin değişmesini istiyor.
Temmuz-Ağustos-Eylül enflasyonu yüzde 0.69 çıkınca Ocak zammı telaşına düşen emekliler, mevcut sistemin maaşlarında iyileştirme sağlamadığını belirterek, değiştirilmesini istiyor. 

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, taleplerini şöyle anlatıyor: Eşit zam istiyoruz. Bütün emekliler aynı zammı almalı. Memur emeklileri zamlarını toplu sözleşmeyle alıyor. Maaşları zaten bizden yüksek, aramızdaki fark açılıyor. 

MEMUR ARTIŞINI BİLİYOR 

* Yılda 2 kez 6 aylık enflasyon kadar fark alıyoruz. Bu şekilde maaşlarda iyileştirme yapılması mümkün değil. Özellikle düşük maaşlıların durumu düzeltilemiyor. Mevcut sisteme göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüksek zammın yolu, yüksek enflasyon oluyor. 

* Ne kadar zam alacağımızı önceden öngöremiyoruz. Zam oranını, maaşımıza yansıyacağı ayda görüyoruz. Memur emeklilerinin durumu öyle mi? Bir toplu sözleşme oluyor, 2 yıl boyunca alacakları zammı öğrenebiliyorlar. Seyyanen zam yapılma imkanı da oluyor. Yüzdelik zamlarda, enflasyon farkı oluşursa onu da alıyorlar. Bu sistem bütün emekliler için geçerli olmalı.

* Aynı çatı altında birleştik, niçin ayrım yapılıyor? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı da memur emeklileriyle eşit olmalı. Aynı zam oranlarını alalım. 

* Bağ-Kur emeklisiyim. Emekli olabilmek için daha uzun süre çalıştığımız gibi, emekli olunca da düşük maaş alıyoruz. Artık emekliler arasındaki farklılıklar bitmeli.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.