Piramit Haber

İstanbul'da beklenen oldu!

Türkiye

İstanbul'da dün gece etkisini artıran kar yağışı aralıklarla sabaha kadar devam etti. Kentin pek çok noktası beyaza bürünürken, Pendik'te kar kalınlığı 15 cm'ye ulaştı. Okulların tatil olduğu kentte ulaşımda bazı aksamalar yaşanıyor.

Meteoroloji tahminlerinde İstanbul için günlerdir beklenen yoğun kar yağışı dün akşam saatlerinden itibaren kentin pek çok noktasında etkili olmaya başladı. Önceki gece yarısından sonra saat 01.30'da başlayan ve dün gün içerisinde de zaman zaman etkisini gösteren kar, gece de aralıklarla devam etti.
Zaman zaman yoğun şekilde yağan kar nedeniyle Taksim beyaza büründü; kartpostallık görüntüler oluştu. Fırsatı değerlendiren bazı vatandaşlar bu anları fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi. Bazıları da kartopu oynadı. 

SICAKLIK EKSİ DEĞERLERDE

Hava sıcaklığı kentin bazı bölgelerinde 0 bazı bölgelerinde ise -1 dereceye kadar düşerken, sabah saatlerine doğru karın zaman zaman rüzgarla birlikte şiddetini arttırdığı görüldü. 
SÜRÜCÜLER BUZLANMAYA KARŞI UYARILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerdeki dijital levhalarla sürücüleri buzlanma tehlikesine karşı uyardı. 
EVSİZLER ZEYTİNBURNU SPOR SALONU'NA GETİRİLDİ

Kar yağışının şiddetini artırması ve havanın soğumasının ardından, sokakta yaşayan evsiz vatandaşlar Zeytinburnu Spor Salonu'na getirildi.

İDO VE BUDO BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ


İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.
İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot seferi
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
07.30 Bursa - Yenikapı Hızlı Feribot seferi
07.30 Yenikapı - Bursa Hızlı Feribot seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
09.00 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi 
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi 
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi 
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi 
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi 
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi 
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi 

PENDİK’TE KAR 15 CM’YE ULAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul'da dün gün boyu devam eden kar yağışı etkisini gecede gösterdi. Anadolu Yakasında yoğun şekilde görülen kar yağışı sabah saatlerinde etkisini yitirdi. Gece havanın daha da soğumasıyla birlikte yollarda gizli buzlanmalar oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı ana arterler başta olmak üzere köprüler, viyadükler, bağlantı yolları tem ve E-5'te tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürdü. İhtiyaç halinde ilçe belediyelerine tuz takviyesi yapıldı" denildi.
GÜNEŞTEPE-BAĞCILAR ARASI SEFERLER YAPILAMIYOR

Ulaşımla ilgili bilgilerde verilirken sürücülerden kış lastiği kullanmaları istendi. Açıklamada, "İSTAÇ, Atık Yönetimi Müdürlüğü, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, kaldırım ve yaya üst geçitleri, otobüs durakları, Vapur iskelelerinde elle kar temizliği yaptı. Metrobüs sabaha kadar sorunsuz seferlerine devam etti. İstanbul'da sabah saatlerinde olan üstü bir trafik sıkışıklığı yaşanmadı. Bağcılar Kabataş hafif metro hattında saat 06.10'da enerji arızası nedeniyle Güneştepe-Bağcılar arası seferler yapılamıyor" ifadeleri yer aldı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.