Piramit Haber

İstanbul ve Çanakkale yağmur altında

Türkiye

İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir'de etkili olan kuvvetli yağış dolayısıyla bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İSTANBUL/ÇANAKKALE/BALIKESİR

Çanakkale Valiliği'ndan yapılan yazılı açıklamada, önceki gece saatlerinde başlayan ve özellikle Lapseki ile Biga ilçelerinde etkili olan yağış sırasında, söz konusu bölgelerde metre kareye 113 kilogram yağmur düştüğü kaydedildi.

Yağışlar sırasında Çanakkale-Bursa karayolunun su taşmaları nedeniyle birkaç defa kısa süreli olarak trafiğe kapandığının ifade edildiği açıklamada, şu bilgiler verildi:

''Karayolları ekiplerince yapılan çalışmalarla söz konusu yol tekrar trafiğe açılmıştır. Köy yollarında oluşan hasarlar İl Özel İdaresi ekiplerince giderilmiştir. Ayrıca Biga ilçemizde yağışlar genellikle ekili alanlara zarar vermiş olup, bazı iş yerlerini su basmıştır. Lapseki ilçe merkezinde ise Çınarcık Deresi'nin taşması sonucu bazı evlerde su baskını oluştu.''

İstanbul'da sağanak yağış

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, ağırlıklı olarak Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde etkili oldu. Beykoz ve Sarıyer'de su basan bazı sokak, ev ve iş yerlerine, gelen ihbarlar doğrultusunda itfaiye, İSKİ ve yol bakım ekiplerince müdahale edilerek, su tahliyesi yapıldı. 

Su baskını

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre de, yağış, Beykoz Tokatköy ve Sarıyer bölgelerinde su baskınlarına neden oldu.

İtfaiye 69 personel, 27 araç, 14 motopomp, 6 dalgıç pompa, İSKİ 5 ekip 6 motopomp, Yol Bakım 3 Kombi, 3 mazgal ekibi, Atık Yönetim Müdürlüğü de 5 süpürge aracıyla bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Metrekareye Çatalca'da 164, Kilyos'ta 163, Terkos'ta 125, Sarıyer'de ise 110 kilogram yağış düştü. 

Balıkesir'de kuvvetli yağış

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Marmara Adası'nda 10'un üzerinde iş yeriyle evin hafriyat ve çamur altında kaldığını bildirerek, ''Avşa Adası'nda helikopterle yaptığımız tespitlerde okul ve caminin bulunduğu mahalle su altında. Vatandaşlarımızın ev eşyaları kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Zararları mümkün olduğu kadar karşılayacağız'' dedi. 

Tekirdağ'da mahsur kalan 80 kişi kurtarıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle oluşan su baskınlarında mahsur kalan 80 kişinin kurtarıldığı bildirildi.1
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.