Piramit Haber

İstanbul merkezli operasyon

Türkiye

İstanbul merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilenlerin sayısı 66'ya yükseldi.

İstanbul merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilenlerin sayısı 66'ya yükseldi.

Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince önceki gün düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanlardan aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlunun da yer aldığı 27 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmiş, ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirilmişti.

Aralarında iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu 22 kişi de emniyetteki işlemlerin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirildi.

İşadamı Reza Zerrab ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da yer aldığı 17 kişi daha emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolüne götürüldü. 

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından 17 kişi, Çağlayan'daki adliyeye getirildi. Böylece adliyeye sevk edilenlerin sayısı 66'ya yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında toplam 89 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 13'ünün emniyetten serbest bırakıldığı öğrenildi. Dün adliyeye sevk edilen 10 kişiden 2'si serbest bırakılmış, 8'i tutuklanmıştı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.