Piramit Haber

İlk kez Sakarya'da ele geçirildi!

Türkiye

Sakarya'da ortaya çıkan ve Fas'tan geldiği için "marok" adını alan yeni uyuşturucu türü, bonzai gibi üretiliyor. Uzmanlar "Hızla bağımlılık yapar, öldürür" diye uyarıyor

Sentetik uyuşturucu bonzaiden sonra yeni bir tehlike ortaya çıktı: Marok... Esrar ve sentetik madde karışımı ile üretilen marok adlı uyuşturucu, Fas'tan yayıldı. Marok, Türkiye'de ilk kez Sakarya'da geçen gün ele geçirildi. Metal para görünümündeki uyuşturucu, tanesi ortalama 150 liradan satılıyor.
Uzmanlar, marok adlı uyuşturucunun Fas'ta kalitesiz esrara, bonzai gibi sentetik maddeler karıştırılıp preslenerek elde edildiğini söyledi. İçindeki maddeler henüz net olarak bilinmiyor. Ancak vereceği zararın boyutu çok büyük. Bonzai gibi tüm bilişsel yetenekler, konsantrasyon ve hafıza üzerinde yıkıcı etkisi var. Bu etkiler kullanmaya başladıktan sonra hemen birkaç ay içinde başlıyor.

Uzmanlar, bu uyuşturucu için "Bonzai gibi üretiliyor. En az onun kadar tehlikeli. Hızla bağımlılık yapar, öldürür" diye uyarıyor.
Sakarya'da düzenlenen operasyonda M.B., B.B. ve Ö.F. gözaltına alındı. Şüpheli M.B.'nin evinde ve otomobilinde, ağırlığı 280 gram olan 220 adet marok ele geçirildi. Uyuşturucu, özelliklerinin tespiti için İstanbul Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.

M.B. ve B.B. tutuklandı, Ö.F. ise Esrara sentetik maddeler karıştırılarak üretilen marok, 150 liradan satılıyor. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.