Piramit Haber

'Hayatından endişeliyiz'

Türkiye

Mısır'da casusluk suçlamasıyla tutuklanan tekstil işçisi Reşat Öztürk'ün ailesi yardım bekliyor.

MISIR'da darbe yönetiminin ajan olmakla suçlayıp tutukladığı tekstil işçisi 46 yaşındaki Reşat Öztürk'ün Zonguldak Ereğli'de yaşayan kardeşi 40 yaşındaki Mustafa Öztürk, ağabeyinin hayatından endişe duyduklarını söyledi.
Ereğli'de özel bir firmada çalışan Mustafa Öztürk, ağabeyi ile ilgili Müslüman Kardeşler'de ajan ağı kurup Mısır'da kaos planları yaptığı ve elde ettiği bilgileri Türk istihbarat birimlerine aktardığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Mustafa Öztürk, borçlarını kapatmak için Mısır'a gittiğini söylediği ağabeyinin en son önceki gün İstanbul'da yaşayan eşi Aynur Öztürk ile telefonda konuştuğunu aktardı. Ağabeyinin, cep telefonu için kontör ya da şarj aleti almak için dışarıya çıktığı sırada yakalandığını öğrendiklerini anlatan Mustafa Öztürk, şöyle konuştu:

"Yengemin söylediğine göre ağabeyimin durumu çok kötü. Çok ciddi bir şekilde darp edildiğini öğrendik. Önce İsrailli sanılıp tutuklanmış. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu öğrenilince iş daha da kötü olmuş. Türkiye vatandaşı olduğu için bu muameleyi görüyorsa, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan daha sıcak temas kurmalarını bekliyoruz. Yanımızda olduklarını hissetmek istiyoruz. Ağabeyim şu anda orada ne durumda bilmiyoruz."

Mısır'da yaşayan bir Türk işadamının ağabeyi ile görüştükten sonra kendisini telefonla arayıp bilgi verdiğini de ifade eden Mustafa Öztürk, Türk makamlarından ağabeyinin kurtarılması için ciddi adımlar atılmasını beklediklerini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.