Piramit Haber

Hatay’da zincirli savaş karşıtı eyleme polis müdahale etti: 5 gözaltı

Türkiye

Hatay'da kendilerini zincirle birbirlerine bağlayarak savaş karşıtı protesto yapan 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca polisle eylemciler arasındaki konuşmaları cep telefonuna kaydeden 2 kişi de eyleme destek verdiği gerekçesiyle gözaltına...

Hatay'da kendilerini zincirle birbirlerine bağlayarak savaş karşıtı protesto yapan 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca polisle eylemciler arasındaki konuşmaları cep telefonuna kaydeden 2 kişi de eyleme destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da kendilerini Sosyalist Demokrasi Partisi üyesi olarak tanıtan 3 kişi, Ulus Meydanı'nda kendilerini zincirle birbirlerine bağlayarak eylem yaptı. Polis, "Savaş hükümeti istemiyoruz. Suriye’ye emperyalist müdahaleye hayır" yazılı pankartı açıp sloganlar atan grubu dağılmaları için uyardı.

Uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Kendilerini birbirlerine bağlayan zincirden Arzbet kurtarılan 3 kişi gözaltına alındı.

Bu arada eylemin başından polis müdahalesinin yapıldığı ana kadar cep telefonundan olayları çok yakından kaydeden bir kadın ve onlara destek verdiği gerekçesi ile bir öğrenci daha gözaltına alındı.

Toplam 5 kişinin gözaltına alındığı eylemi vatandaşlar büyük bir merakla izledi. Gözaltına alınan şahıslar ayrı ayrı ekip arabalarına bindirilerek Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.