Piramit Haber

Halkta müthiş bir heyecan ve kabulleniş var

Türkiye

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti Üyesi Gündoğdu, çözüm süreciyle ilgili halk arasında müthiş bir heyecan, beklenti ve muazzam bir kabulleniş olduğunu söyledi...

BURSA - Haluk Yüksel

"Akil İnsanlar Heyeti"nin temaslarını AA muhabirine değerlendiren Marmara Bölgesi Heyeti Üyesi ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, heyet üyelerinin, farklı ideolojik görüş ya da yaklaşımdaki kişilerden oluştuğunu ve terörün sona erdirilmesi ortak amacı çerçevesinde bir araya geldiklerini söyledi.

Gündoğdu, terörün her türlüsüne karşı olduklarını ve teröristle mücadelenin devletin güvenlik görevlilerinin işi olduğunu ancak terörle mücadelede bataklığı kurutmak gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şu anda halkta müthiş bir heyecan, beklenti ve muazzam bir kabulleniş var. Çok önemli ve hassas bir dönemden geçiyoruz ancak teröristle mücadele ile terörle mücadeleyi birbirine karıştırarak, süreci sabote etmek isteyenler çıkabiliyor. Bu ülkenin bir terör sorunu var. 'Mücadele edilmesin' demiyoruz. 'Milletin daha fazla canı yanmasın, şehit yakınları üzülmesin, bu sorun da bitsin' diyoruz. Halkın böyle bir beklentisi var. Sürece yönelik destek de bunun kanıtı. Söyleyecek sözü olan söylesin ama sürece engel olmaya çalışmak niye? Terör bitmesin mi? Biz 'bitsin' diyoruz. Sürece karşı olanlar, şehit olmuş bir gencin anne ve babasına ne söylemek ister? Çocuğunu, Güneydoğu'ya gönderenlere ne demek isterler? O bölgede öğretmen yokluğundan çocukların dersleri boş geçiyor. Bunlara ne demek isterler? Sürece karşı koymak isteyenler bir şey demiyor, demokratikleşme konusunda bir şey yapmıyorlar. Milliyetçilik, eline cetvel alıp da ölçülecek bir şey değil. Barış için söyleyeceklerimiz var."

Gündoğdu, bölgede birçok ile gittikleri ve ziyaretlerine devam edecekleri bilgisini vererek, şunları kaydetti:
"Yapmak istediğimize, sivil toplum örgütleri ve halk büyük destek veriyor. Bu adım başarısız olursa millet kaybetmeye devam edecek, illegal yapılanmalar ve silah tüccarları kazanacak ancak şu ana kadar umduğumuzdan daha büyük destek oldu. Artık sivil toplum örgütleri bunu sahipleniyor. Zaman zaman bazı siyasetçilerin sorumsuz açıklamaları, bazı marjinalleri harekete geçirse de sürece destek artarak devam ediyor. Halk, kanın, gözyaşının durmasından, barışın sağlanmasından yana."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.