Piramit Haber

Hafta sonu yine yağmur geliyor...

Türkiye

Kavurucu sıcaklar birçok bölgede etkisini sürdürürken Marmara hafta sonu yağışlı geçecek. Çarşamba gününden itibaren ise hava yeniden ısınmaya başlıyor.

 Güney ölgelerde ise aşırı sıcaklar yaşamı olumsuz etkiliyor.Adana'da artarak devam eden hava sıcaklığı artaraak devam ediyor.
Kent merkezindeki nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 42 dereceye ulaşması nedeniyle vatandaşlar kendilerine parklara ve ağaç gölgelerine attı. Tüm uyarılara karşın çocuklar tehlikeye aldırmadan sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor. Kafeler ise gölgeliklerine taktırdıkları soğuk hava sistemi ile müşterilerini serinletiyor. Meteoroloji, gölgede hissedilen sıcaklığı 33 derece olarak açıklarken, yüksek nem oranının da etkisiyle hissedilen sıcaklık 42 dereceye ulaştı.

Uzmanlar özellikle güneş altında çalışanların rahat ve açık renkli kıyafetler giyip, sık mola vererek, bol sıvı almalarını önerdi.

ANTALYA SICAKTAN KAVRULUYOR

Antalya'da hava sıcaklığının gölgede 40 dereceye ulaştığı öğle saatlerinde hayat duruyor.
Aşırı sıcaklar nedeniyle kent merkezi özellikle öğle saatlerinde terk edilmiş gibi sessiz. Havuz ve plajlarda ise tam tersi görüntüler ortaya çıktı. Konyaaltı ve Lara plajları, denize girenlerle doldu. Turistler ise genelde havuzları tercih etti. Genç yaşlı binlerce insan sıcağın etkisinden kurtulmak için sahillere akın etti, turistler çocuklarını sudan çıkarmadı. Kavurucu güneşten korunmak için derecesi yüksek güneş kremleri kullanan tatilcilerin bazıları da tişörtleriyle havuza girdi. Bazı kişiler de klimalı evlerinden ve kafelerden çıkmadı.
Antalya'da hava sıcaklığı ile birlikte artan nem oranı boğucu etki yarattı. Uzmanlar özellikle öğle saatlerinde kalp, şeker ve tansiyon hastalarının sıcaktan kaçınmalarını istedi.
Haber 7
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.