Piramit Haber

Hafife almayın! Meğerse...

Türkiye

Fare, böcek ve mikroplar kapaklarda...

Hijyen Konseyi Sözcüsü Mehmet İmrek, kutu içeceklerin kapaklarındaki tehlikeye dikkati çekerek, "Birçok depodaki fare ve böcekler, yiyecek bulmak için teneke kutu içeceklerinin ağızla temas eden üst bölgesinde, kapaklarında gezinebilmekte ve pisliğini bırakabilmektedir" dedi.
İmrek, konseyin hijyen, temizlik ve buna bağlı sağlık konularında özgün çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulduğunu söyledi.
Hiçbir yere ve makama bağlı olmayan, 1 Şubat'ta faaliyetine başlayan kuruluşta gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici derneklerinin yer aldığını dile getiren İmrek, kutu içeceklerdeki tehlikeye dikkati çekmek istediklerini anlattı.

TEHLİKEYE ÖRNEK!


Bir aile kutu içecekleri ile birlikte pikniğe giderler...

Aile üyelerinden ikisi Pazartesi günü hastaneye kaldırılır ve yoğun bakım ünitesine alınır. Ve Çarşamba günü aile üyelerinden biri ölür.
Otopsi sonuçlarına göre ölüm sebebi leptospiroz'dır. Sebep olan bakteri tenekenin üzerinde yaşamaktadır ve içecek bardak kullanılmadan içilmiştir. Test sonuçları bakterinin tenekenin üzerine kurumuş fare idrarından bulaştığını ortaya koymuştur.

Bildiğiniz gibi bu kutular depolarda saklanıyor ve genellikle hiç bir temizlik yapılmadan perakende olarak satışa sunuluyor.
Yapılan bir çalışma içecek kutularının üzerinin umumi tuvaletlerden daha kirli olduğunu ortaya koymuştur. (daha fazla mikrop ve bakteri yaşıyor) Bu nedenle kutu içecekleri tüketmeden önce mutlaka yıkayın.
Sağlığınız için bu bilgiyi sevdiklerinizle paylaşmanızı öneriyorum..
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.