Piramit Haber

Haberlerin Gerçekle İlgisi Yok..

Türkiye

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "muhaliflere yardım eden uçakların Türk havaalanlarını kullandığı" iddialarına ilişkin uluslararası medyada çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Ülkemizin Suriye'ye yaklaşımı tamamen barışçıl esaslara dayanmaktadır. Uluslararası basında bunun tersi yönde çıkan kaynağı belirsiz haberlerin gerçekle ilişkisi bulunmamaktadır" dedi.
Yılmaz, BDP Diyarbakır Milletvekili Nusrel Aydoğan'ın, "muhaliflere yardım eden uçakların Türk havaalanlarını kullandığı" iddialarına ilişkin uluslararası medyada çıkan heberlerle ilgili soru önergesini cevaplandırdı.

Suriyeli sığınmacılara insani yardım taşımak amacıyla muhtelif ülkelerin uçakları için Türkiye havalimanlarına iniş-kalkış izin başvurularının mevcut olduğunu belirten Yılmaz, "Dış politikamız; ulusal çıkarlarımız, barışçıl bölgesel vizyonumuz ve benimsediğimiz evrensel değerler temelinde şekillendirilmekte ve uygulanmaktadır" dedi. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede, Suriye'deki durumun en kısa sürede barışçı bir şekilde çözümlenerek, ülkede istikrarın yeniden tesisi, sadece Suriye halkının selameti bakımından değil aynı zamanda ülkemizin ulusul güvenliği açısından da önemli bir gerekliliktir.

Suriye halkının meşru talepleri doğrultusulda geçiş sürecinin bir an evvel tamamlanmasını arzu eden ülkemizin Suriye'ye yaklaşımı, tamamen barışçıl esaslara dayanmaktadır. Uluslararası basında bunun tersi yönde çıkan kaynağı belirsiz haberlerin gerçekle ilişkisi bulunmamaktadır."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.